FUTBOL

Ali Ece: "Hagi, Alex, Sergen klasındaydı..."

Spor yorumcusu Ali Ece, Galatasaray'ın evinde İsveç ekibi Elfsborg'u 4-3 mağlup ettiği maçla ilgili tespitler yaptı.

Abone Ol

Ali Ece, Okan Buruk'un denediği 3-4-1-2 sistemiyle ilgili de analizler yaptı.

"BU DİZİLİŞ MERTENS'E YARADI"

"Galatasaray'da Osimhen ve Icardi beraber nasıl oynar diye düşünürken Okan Buruk 3-4-1-2 sistemiyle maça başladı. Bu diziliş Mertens'e de yaradı. Ön tarafta üç oyuncunuz oluyor ve attığınız tek uzun topla tehlike yaratabiliyorsunuz. İlk golde bunu gördük. Sara'nın uzun pası çok iyiydi. Zaten ona her formasyon yarıyor."

GABRİEL SARA'YA ÖVGÜLER

"Barış Alper kanat beklerde tam kapasiteyle oynar. O şekilde kendisinden daha fazla verim alabilirsiniz. İlk yarının oyuncusu Sara'ydı. İlk golde atılan uzun topta golü hazırladı. İkinci golde ortaladı, Abdülkerim'in kafa vuruşunda kaleci topa değdi kendi kalesine attı. Üçüncü golde Barış Alper'e attığı uzun top Hagi, Sergen, Alex klasındaydı. Bir de bu oyuncu 8 numarayken bunları yapabiliyor. Bir futbolcu alındığında değil, satıldığında pahalı mı? Diye bakalır."

"DERBİDE BU ŞEKİL OYNARSA..."

"İkinci yarıda madalyonun diğer yüzünü görmeye başladık. İlk yarıda Galatasaray hücumda çoğalabilirken ikinci yarıda defansta boşluklar verdi. İlk kez 3'lü oynadıkları için bunu normal karşılamakta fayda var. Eğer Galatasaray derbide bu şekil oynarsa 2 pozisyona girer, kalesinde de 2 pozisyon görür. Oyun koş koşa dönerken ligimizin ne kadar fizik-kalite olarak geride kaldığını gördük. Galatasaray topla yerleşik oynayamadı. Düşünün Avrupa'nın sıradan bir takımına bile karşılık veremiyor."

"YUNUS ZOR DURUMDA KURTARDI"

"Okan Buruk, 74.dakikada yaptığı hamleyle tekrardan yerleşelim, topu çevirelim mentalitesine girdi ve oyunu dengelediler. İlk yarıdaki yüksek tempoyu sürdürmek hakikaten kolay değildi. Yunus yine Galatasaray'ı zor durumda kurtardı. Çizgiye inmesi, pas istasyonu yaratması ve dar alanda çalımlarla gelmesi çok değerliydi. Galatasaray teknik kadrosu bu maçın derin derin analizlerini yapacaktır. Hem olumlu hem de olumsuz tarafları vardı. Nasıl oynayacaklarını ve ne yapmaları gerektiğini gösteren bir karşılaşma oldu." ifadelerini kullandı.

{ "vars": { "account": "UA-10790637-3" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }