Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın Elfsborg maçını ve Avrupa Ligi'ndeki fikstürünü de değerlendirdi.

"KONTRA ATAKLARI İYİ YAPTILAR"

"Elfsborg kendi liginde liderin 17 puan gerisinde olan bir takım. Yavaş yavaş toparladılar. Çok iyi durumda değiller ama kompakt oynuyorlar ve merkezi kapatıyorlar. Kontra atakları da iyi yaptılar. Oyunu genişletme konusunda merkez akınlarını iyi kullandılar."

SARA'YA ÖVGÜ DOLU SÖZLER

"Gabriel Sara'ya ayrı bir parantez açmak istiyorum. Son haftalarda çok iyi oynuyor. Belki sezon bittiğinde yılın transferi diyeceğiz. Rakamları ve istatistikleri oldukça yüzdeli. İlk geldiği zaman kapalı kutu gibi duruyordu ama şimdi Galatasaray'ın tüm aksiyonlarında hep kendisini görüyoruz."

"ZOR MAÇLAR BEKLİYOR"

Ahmet Çakar: "Icardi ve Osimhen yan yana oynadığı zaman..." Ahmet Çakar: "Icardi ve Osimhen yan yana oynadığı zaman..."

"3 maçta 9 puan olsa tadından yenmezdi o zaman Galatasaray ilk 24'e girerek play-off'daki yerini garantilerdi ama olmadı. Bundan sonra zor maçlar bekliyor. Tottenham ve AZ Alkmar gibi takımlar var. Mesela Tottenham bana göre Avrupa'nın en iyi geçiş oyununu oynayan 10 takımdan birisi. Okan Buruk'tan farklı bir tedbir gelecektir."

YUNUS'UN PFDK'YA SEVKİ

"Yunus Akgün'ün paylaştığı bestede küfür yok ama devamında var. O besteye tribünlerde ceza verilmiyor. Ben bu gibi durumlarda aşırı hakaret ve şiddet gibi şeyler olmadığı sürece para cezası verilmesinden yanayım. Men cezasını mantıksız buluyorum. Baskıdan dolayı yapılmış bir karar. Profesyonel futbolcular da taraftara şirin gözükmek için bu toplara girmemeli. Daha başka besteler paylaşılabilir. Sosyal medyanın da profesyonelleri var onlara emanet edin bir şey olmaz."

DERBİ YORUMU

"Galatasaray'a ligde en ters gelecek rakip Beşiktaş. Buna karşılık Galatasaray bitiricilik konusunda kendisini baya geliştirdi. Osimhen ve Icardi'yle bunu kırdılar. Bana göre baskın ve iyi oynayan takımlara karşı halen sorunları devam ediyor. Galatasaray bu anlamda henüz test edecek çok fazla maça çıkmadı. Abdülkerim iyiye gidiyor, Sanchez iyi ama savunma kanatları sıkıntı. Jakobs'un sakatlığı ve Kaan Ayhan'ın orjinal bölgesinde olmaması gibi faktörler var. Beşiktaş özellikle rakipte derinlik bulduğu zaman bunu Rafa Silva ile kullanabiliyor. Kalecisinde bir aksilik olmazsa eşit şartlarda görüyorum maçı. Eğer Galatasaray kazanırsa rakiplerine çok net gözdağı verir. Kadıköy'deki 3-1'lik galibiyetin üzerine Beşiktaş'ı yenmesi bunu gösterir." ifadelerini kullandı.

Editör: Berksan Sabancı