FUTBOL

Bülent Timurlenk: "Cenk Ergün'ün görüştüğü 2 hoca..."

Spor yorumcusu Bülent Timurlenk, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Bülent Timurlenk, Galatasaray'ın Beşiktaş'la oynayacağı derbi müsabakasını da değerlendirdi.

"DAHA HIRSLI ÇIKACAKTIR"

"Bence Okan Buruk sezon başındaki 5-0'lık yenilgiden sonra derbiye daha hırslı çıkacaktır. Bu hırs futbolda normal bir şey. O maçta Sanchez ve Sara yoktu. Beşiktaş'ta Paulista ve Rashica'nın durumu belli değil. Kaleci Mert yok. Bu anlamda baktığımız zaman 50 bin taraftarını arkasına alan Galatasaray'ı biraz önde görebiliriz."

"ÖZGÜVENLİ BİR OYUNCU"

"Mertens'i çok beğendiğimi söylemeyeceğim özellikle son vuruşlarda ve paslarda biraz daha etkili olsaydı Galatasaray, Antalyaspor karşısında devreyi 3-0 önde kapatabilirdi. Barış Alper'in dinlenmesi gerekiyordu. Oyuncunun posasını çıkarmaya gerek yok. O yüzden Sallai tercihi de mantıklıydı. Özgüvenli bir oyuncu. Oynadıkça daha çok katkı sağlayacak gibi. Kerem Aktürkoğlu'nun gidişinden sonra kanat rotasyonunu tamamlayabilecek bir isim oldu. En azından direkt ilk 11 oynar diyemiyoruz ama kesin olarak hamle oyuncusu diyebiliriz."

"KOLAY VAZGEÇİLMEMELİ"

"Jakobs'un sakatlığı var. 3-4 hafta yok. Beşiktaş derbisinde Berkan Kutlu oynayacaktır. Başka da alternatif yok zaten. Jelert'in oynamamasıyla ilgili Okan Buruk detaylı açıklama yapmalı. Oyuncu İskandinav liginden geldi. Fizikle ilgili bir sorunu olacağını düşünmüyorum. Kapris yapacak bir oyuncu da değil. 9+2 milyon Euro bonservis verdiğiniz bir oyuncudan bu kadar kolay vazgeçilmemeli. Sonuçta siz bu adamın boyunu, kilosunu, endamını biliyordunuz ona göre aldınız. Kaan Ayhan'ın sağ bekte defoları ortaya çıkıyordu ama profesyonel, soğukkanlılığı ve pozisyon bilgisiyle eksik seviyelerini kapatıyor."

"TUDOR VEYA DALİC..."

"Anladığım kadarıyla Okan Buruk uzun yıllar Galatasaray'da kalacak. Avrupa'ya iyi bir kulübe gitmesi için sadece kazandığı başarılar değil, menajer bağlantılarının da iyi olması gerekecek. İleride İtalya Serie A'dan bir takım çalıştırabilir ama ben orta sınıf takımları çalıştıracağını düşünmüyorum. Kendisi Elazığspor'da teknik adamlık kariyerine başlarken yardımcısı Erol Bulut'la dipten yukarıya doğru çıktı. Eğer Galatasaray'da Cenk Ergün göreve devam etseydi ve Fenerbahçe derbisi kaybedilseydi Igor Tudor veya Zlatko Dalic'in takımın başına getirildiğini duyabilirdik. Görüştüğü 2 hoca onlardı. İbrahim Hatipoğlu da bu işin içerisindeydi. Herhangi bir yalanlama da gelmedi zaten. Galatasaraylı yöneticiler bazı şeyleri saklayabildiğini sanıyordu ama iki kişinin bildiği asla sır değildir. Ben sonuçlar ne olursa olsun Galatasaray'ın sezonu Okan Buruk'la tamamlaması gerektiğini ilk haftadan beri söylüyordum." şeklinde konuştu.

{ "vars": { "account": "UA-10790637-3" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }