Önder Özen, Galatasaray'ın Kolombiyalı oyuncusu Davinson Sanchez ve Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen'e ayrı bir parantez açtı.

"ATLET OLARAK DAHA İYİSİ YOK"

"Sanchez sayesinde Galatasaray'ın rakipten top kapma süresi çok azalıyor. Periyodik anlamda da savunma alanını iyi kapatıyor. Abdülkerim ve sağ stoper gibi oynayan Kaan geride kalıyor. Önde Torreira ve Sanchez'in baskısıyla Galatasaray dönen topları alınca hücumu da erkenden başlatıyor. Atletik olarak Sanchez'den daha iyisi yok Türkiye'de."

"MİNYON BİR OYUNCU ATSA..."

"Osimhen NBA'deki Giannis Antetokounmpo gibi fark yaratıyor. O da her maç 30 sayı atar fizik kurallarına aykırı hareketler yapar, sayılar kaydeder. Ben iddia ediyorum Osimhen'in golünü minyon bir oyuncu atsa o kadar çok konuşulmazdı ama o uzun boyla o röveştaya kalkmak ve başarılı olmak mükemmel bir kombinasyon gerektiriyor. Garanti ediyorum Puskas ödülüne aday olur."

UltrAslan'dan TFF'ye Yunus Akgün tepkisi UltrAslan'dan TFF'ye Yunus Akgün tepkisi

"NE OYNATMAK İSTEDİĞİNİ GÖSTERİYOR"

"Muslera ceza sahası dışında en çok topla oynayan kaleci. Bu bile Galatasaray'ın ne oynatmak istediğini bizlere gösteriyor. Peki sen bu futbolu Fenerbahçe veya Beşiktaş gibi takımlar karşısında oynatabilir misin? Olmaz. Çünkü Kadıköy'de onu gördük. 1-2 tane araya akıllı top atan olursa o zaman 1-2 kontrayla tehlike başlar. Galatasaray defansta Sanchez'in fiziğini, Abdülkerim'in çabuk düşünmesini, Jakobs'un hızını, Kaan Ayhan'ın oyun görüşünü kullanarak başarılı oluyor. Ayrıca Jakobs taçları da çok iyi atıyor eğilerek tam ayağa geliyor attığı toplar. Lop diye bodozlama denemiyor. Garanti paslar veriyor." şeklinde konuştu.

Editör: Berksan Sabancı