FUTBOL

Ali Ece: "Okan Buruk'un yerinde olmak isterdim..."

Spor yorumcusu Ali Ece, Galatasaray'ın önümüzdeki hafta Beşiktaş ile oynayacağı derbi maçı hakkında konuştu.

Abone Ol

Vole'ye konuşan Ali Ece, Osimhen'in Antalyaspor'a attığı gole övgüler yağdırdı.

"1983'DEN BERİ İZLEDİĞİM..."

"Önce Victor Osimhen'in golünden başlayalım. Öyle güzel gol attı ki 1983'en beri Süper Lig'i izlerim herhalde en iyi 5 gol arasına girer. Yayıncı kuruluşa da sesleniyorum o kadar güzel gol atıldı ki bize niye hakemi gösteriyorsun? Golü göster kardeşim. Ben futbolu izlemek istiyorum, hakemi değil. Moussa Sow'un Fenerbahçe formasıyla Manchester United'a attığı gol de biraz buna benziyordu. Galatasaray'daki lükse bakar mısın? 81'de Osimhen oyuna giriyor ve hiçbir şey demiyor."

OKAN BURUK'A RAFA SİLVA UYARISI

"Eğer Okan Buruk derbide 4-4-2 denerse güzel bir futbol izlememize sebebiyet verir. Orta sahadan bir oyuncu çıkardığı anda Rafa Silva geniş imkanlar bulur. 2-2'lik bol gollü sonuç görebiliriz. Özellike sırtı dönük ve de marke kaldığı pozisyonlarda Rafa hızlanma ve akselerasyon özelliğiyle kalye tehlikeli şekilde gidebiliyor. Derbiden sonra Okan Buruk'un yerinde olmak isterdim Fenerbahçe ve Beşiktaş maçların atlatıp kalan maçların yüzde 80'inde çift forvet deneyebilir. Arkasında da Sara ve Torreira'yla yoluna devam eder."

"ÜNAL AYSAL'IN DEDİĞİ GİBİ..."

"Galatasaray 4-4-2 oynayacaksa kanatlarda Sallai ve Yunus gibi kollektif oyunculara ihtiyacı var. Sen eğer kanada Ziyech gibi oyuncular koyarsan bırak 4-4-2'yi 4-3-3'de bile katkı alamazsın ayağına top bekler. Ünal Aysal'ın dediği gibi Galatasaray arzu edilmesi gereken bir kulüp. O yüzden Ziyech olmuyorsa gönderin gitsin. Sallai katkı sağlar Galatasaray'a. Okan Buruk'u Başakşehir'den beri biliyorum 3'lü oynamaya pek yanaşmaz. Çift forvet oynatacağını da düşünmüyorum. 10 numarada İrfan Can ve forvette Crivelli ile hem ligde şampiyon oldu hem de Avrupa'da güzel işler yaptı." dedi.

{ "vars": { "account": "UA-10790637-3" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }