Zeki Uzundurukan, Galatasaray'ın transferlerine eleştirilerde bulundu.

"MERTENS'İN PERFORMANSINI DÜŞÜRDÜ"

"Hep şunu yapıyoruz Young Boys'un durumuna bakıyoruz 5 maçtır kazanamıyordu ama Galatasaray'ın kendi haline hiç bakmıyoruz. Bir defa Galatasaraylı oyuncularda bir mutsuzluk var. Şampiyon takım gibi oynamıyor, kötü bir transfer dönemi geçirdiler. Wendel, McTominay, Goretzka gibi isimler düşünülürken Sara'ya 5 yıllıktan 40 milyon Euro'luk sözleşme yapılması çok tartışılır. Tamam pasları iyi, top ayağına yakışıyor ama Mertens'in performansını düşürdü. Şut denemiyor, sorumluluk almıyor. Sürekli onun alanına dalıyor ve rolünü çalıyor. Eğer Sara ve Mertens benzer özellikliyse iki 10 numara ile oynama hocam. Torreira tek kalıyor."

"TÜRKİYE'DE AYNILARI VAR"

Serhat Akın: "Keşke Galatasaray yerine bize gelseydi..." Serhat Akın: "Keşke Galatasaray yerine bize gelseydi..."

"Açıklanması gereken bazı şeyler var. Neden bu kadar transfer dönemi gecikti? Normalde Galatasaray, Avrupa'nın majör liglerinden oyuncu alırdı. Gittiler Danimarka'nın bekini aldılar. Bana göre Young Boys maçında Jelert fizik olarak ezildi. Bu oyuncuya 9-10 milyon Euro para vermeye gerek yoktu. Türkiye'de aynıları vardı. Batshuayi'yi kenara koyuyorum, panik transferleri yaptılar."

"GALATASARAY'IN HOCASI BÖYLE KONUŞMAZ"

"Okan Hoca'ya gelirsek niye ceza aldı? Hakeme itirazdan dolayı ceza aldı. Maçtan sonra da yine yüklendi. Gabriel Sara'nın pozisyonu penaltıydı. Peki oradan skoru 4-2 yapsalar ne olacaktı? Arkadan kontrolsüz müdahale var, bacağını sıkıştırıyorsun. Hakeme dua etmesi lazım Galatasaray'ın. Azeri hakem istiyor, senin maçını yönetince ne olacak? Galatasaray lehine düdükler çalacak mı? Galatasaray'ın hocası böyle konuşmaz. Zaten orada olmadığın için takımın geriye gitmiş üstüne saha dışı olaylarına girmeye gerek yoktu."

"KENDİNE YAZIK EDİYOR"

"Geçen seneden beri 1000 kere söylüyorum. Bu Abdülkerim Bardakçı neden spor yapıyor? İyice irileşti, dönemez oldu, hızını kaybetti, konsantrasyonunu kaybetti. Kendine yazık ediyor. Bu oyuncunun ekibi yok mu? Diğer taraftan Nelsson geçen sene gitmek istediğini açıklamıştı, sene sonunda sözleşmesi bitiyor. Sanchez'in sakatlığı var. Köhn'e bakıyorum, Galatasaray'ı taşıyacak ne özelliği var? Hadi stoperler düzelir de Jelert ve Köhn'le Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olamazsın."

"EKONOMİK KRİZE GİRER"

"Kerem Aktürkoğlu ilk yarıda çok kötüydü. Icardi'nin özel hayatında sıkıntılar var, top alamıyor sürekli geriye gelmek zorunda kalıyor. Barış Alper hasta hasta oynadı, büyük özveri. Batshuayi iyi ki transfer edilmiş. Galatasaray, İsviçre'den ders alamazsa turu geçemez. Turu geçemezse büyük ekonomik krize girer. Oyuncular satılamıyor şu anda. 30 milyon Euro alıyorsun ama diğer gelirleri ekleyince kasaya girecek para 51 milyon Euro'yu buluyor. Senin kadro maliyetin 100 milyon Euro. O yüzden Şampiyonlar Ligi çok önemli."

TARAFTARA SESLENDİ

"Galatasaray taraftarına sesleniyorum 90 dakika boyunda telefonu eline almasınlar bu dönemlerde çok moda oldu bu sosyal medya işi. Bir taraftan telefona bakıyorlar, diğer taraftan maç izliyorlar ve destek eksik kalıyor. Bu konuda tribün liderlerinin ve yöneticilerin yönlendirme yapmaları lazım." şeklinde konuştu.

Editör: Berksan Sabancı