Sarı-kırmızılılar, kendilerine ayrılan bilet fiyatlarına sert tepki gösterdi.

Ertem Şener: "İbrahim Hacıosmanoğlu'nun torpillisi..." Ertem Şener: "İbrahim Hacıosmanoğlu'nun torpillisi..."

"GELİRSEN BİZİM KASAMIZA BOŞALT..."

"Sezonlar geçiyor, yönetimler ve federasyonlar değişiyor. Ancak bazı Anadolu takımları yönetimlerinin özellikle büyük maçlarda ortaya koyduğu insani sınırlardan uzak, vicdana, ahlaka ve mantığa sığmayan fahiş bilet fiyatı belirleme skandalları bitmiyor. 

Bu sezonun ilk deplasmanımız olan Konyaspor maçı için açıklanan bilet fiyatları (1820 TL) ülke şartları düşünüldüğünde futbolun halkın tutkusu ve eğlencesi olarak değil, halkın erişemeyeceği bir aktivite olarak dizayn edilmeye çalışıldığını hissettiriyor.

Mevlana'nın 'Ne olursan ol, yine gel' felsefesi ile senelerdir tüm dünyayı Konya'ya çağıran Konya kültürüne inat, Konyaspor yönetimi 'Ya gelme, gelirsen de cebini bizim kasamıza boşalt' felsefesini benimsemiş olacak ki bu korkunç fiyatlara imza atmışlar. 

Biz de kendilerine yine Mevlana'nın sözleri ile sesleniyoruz. 

'Ya olduğunuz gibi görünün, ya da göründüğünüz gibi olun' Ya hoşgörü şehrine yakışır misafirperverlikle insanları maça makul fiyatlarla davet edin. Ya da kurnaz bir esnaf gibi kısa günün kârı peşinde koştuğunuzu ilan edip, hoşgörü laflarını ağzınıza almayın. Kişisel kararlarınızla şehrinize karşı ön yargı oluşturmayın.

Sırf büyük maçlarda fahiş bilet fiyatı uygulayabilmek için kendi tribünlerinin de fiyatlarını yükseltmesi ahlaka ve vicdana aykırıdır.

Bir çağrı da yeni TFF yönetimine... 

Özellikle bilet fiyatları ile taraftarları staddan uzaklaştıran bu zihniyete karşı mutlaka belli standartlar ve yaptırımlarla sınır getirilmelidir.

Kulüplerin kısa süreli kârları düşünülse de, uzun vadede halkı spordan ve tribünlerden uzaklaştıracak bu politikaya derhal önlem alınmalıdır.

Son olarak; fahiş bilet fiyatı sadece Galatasaray taraftarının sorunu olmaktan çok öte tüm tribünler için bir sorundur. Sessiz kalındığı sürece bir arpa boyu yol alınamayacaktır. Mantığa aykırı fahiş bilet fiyatları her geçen hafta katlanarak artacaktır." sözlerine yer verildi.

Editör: Berksan Sabancı