Mehmet Demirkol, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un demeçlerini de değerlendirdi.

"GALATASARAY'IN ARADIĞI SEVİYEDE DEĞİL"

"Galatasaray ilk yarıda pozisyonları vardı. Kaleci Erce'nin kurtarışları Hatayspor'un direncini arttırdı. Galatasaray'da beklerin hücuma katkısı düşük bunun daha yüksek olması lazım Okan Buruk'un oyunlarında. Dubois hiçbir şey yapamadı. Önünde Ziyech varken işi daha da zor. Sacha Boey öyle değildi. Rakip savunmanın dengesini bozuyordu, aynı zamanda defansta işini de çok iyi yapıyordu. Diğer taraftan Köhn de hücumda bir şeyler yapmaya çalışıyor ama Galatasaray'ın aradığı seviyede değil. Bu iki bek oyuncusu hücumda çok iyi şeyler yapamayınca savunma merkezi de haliyle öne çıkamıyor. Bence en büyük eksiklik bu. Çünkü Fatih Terim ve Okan Buruk'un oynattığı futbolda beklerin hücuma katkısı çok değerlidir."

"ALMAN HÜKÜMETİ ENGEL OLUYOR"

"Jelert geldi ama ne olacağını bilmiyoruz. Herhalde hafif sakatlığı var. Köhn'ü de yedeklemek lazım. Sanırım Köhn'ün Spartak Moskova'ya transferine Alman hükümeti engel oluyor. Ben o şekilde bilgi aldım. Bu sene Avrupa'da Alman oyuncuların transferinde sorun var."

GABRİEL SARA YORUMU

"Gabriel Sara'yı çok bilmiyorum ama İngiliz medyasından sorup soruşturdum. Savunma açısından gelişmesi gereken bir oyuncu. Hangi denklemin içerisinde oynayacağı çok önemli. Icardi kendisine gelen bir futbolcuya giden bir futbolcu. Orada hücuma olan bağlantısı ne olacak? Bu önemli. Çünkü Icardi hiçbir şey olmasa bile 3 kere pozisyona girebiliyor. Sara'dan Mertens gibi geldiği an her şeyi değiştirecek beklentisine girmek ağır olur. O takımı değil, takım onu değiştirecek. Sara'yı geliştireceksin. Beşiktaşlı Muci için de bu geçerli."

"KOLAY DEĞİL"

"Avrupa Şampiyonası'ndan sonra Galatasaray'ın kaldığı yerden devam etmesi kolay olmayacak. Çünkü bir çok oyuncusu orada görev aldı. Yeniden arabayı çalıştırmak kolay değil."

"LİGİN EN İYİ STOPERİ"

"Nelsson sezona kötü başladı. Geçen sezon da kötü başlamıştı. Davinson Sanchez ise ligin en iyi stoperi. Süper Kupa Finali'nde niye oynamadı anlamadık. Copa America'yı çok iyi geçirdi. Abdülkerim ise kendi standartının altında. Golde hatası var ama toparlayacaktır. Marcao'dan sonra geldiğinde de formsuzdu ama sonra kendine geldi."

Galatasaray 5 eksikle Gaziantep FK maçına çıkıyor Galatasaray 5 eksikle Gaziantep FK maçına çıkıyor

"YUSUF YAZICI İYİ BİR YEDEK OLABİLİR"

"Mertens, Süper Lig'in bug'ını bulmuş bir oyuncu. Fiziksel açıdan ciddi avantajları var. Vücudu yağ tutmuyor. Bu oyuncuların sporculuk yaşamları daha uzun oluyor ve kolay kolay da sakatlanmazlar. Oyun içinde dinlenmeyi biliyor, saha içerisini kontrol etmeyi biliyor ve çok teknik. Çok efor sarf etmeden topu çok iyi kullanıyor. Mertens'in bölgesinde Yusuf Yazıcı iyi bir yedek oyuncu olabilir. Çünkü kendini öyle konumlandırmış maalesef. Başka bir oyuncuya evrilebilirdi. Milan'la adı geçti. Yedek olması bir artı olabilir. Batshuayi da bu stilde bir oyuncu."

BATSHUAYİ'YE ÖVGÜLER

"Batshuayi'nin tek başına santrfor olmasından ziyade yanında pivot santrforla yan yana oynaması daha yüksek verime yol açar. Fenerbahçe'de böyle başarılı oldu. Ligin en iyi santrforlarından birisi. Icardi'yle oynaması daha doğru. Dzeko'yla da başarılı oldu."

"MAÇ SONU MU BAĞIRDI?"

"Kerem Aktürkoğlu'nun gitmesiyle ilgili ciddi bir durum var. Son çıkan haberler onu gösteriyor. Geçen sene veda eder gibi kapattı sezonu. Ama sen adamı zorla Rusya'ya göndermezsin. Beşiktaş maçında yaşadıklarını da normal buluyorum. Sen bir kaptan olarak tepki koyabilirsin ya. Kendi aralarında yapılan bir şey. Maç sonu mu bağırdı? O adrenalinde birbirine krampon atan futbolcular gördüm ben. Ama niye servis ediliyor? Resmi ağızdan bir şey yok. Demek ki yaşanmış bir olay. Eğer oyuncun gidecekse düzgün vedalaşmayı bileceksin. İster kendin çocuğun ister dünya yıldızı olsun. Kerem'in 2 senedir verdiği performans az mı? Sıfırdan buralara kadar geldi."

"KİMSE ZAHA'YA LİDERLİK VEREMEZ"

"Okan Hoca'nın Zaha'yla ilgili açıklamaları bana göre doğru değildi. Daha düzgün kelimelerle açıklanabilirdi. O maçın tansiyonuyla söylenmiş şeyler. Hatayspor maçından sonra düzeltti ama o sözler kalıyor hafızalarda. Icardi ve Mertens'in olduğu yerde kimse Zaha'ya liderlik veremez. O liderliği kendin alman gerekiyor. Ben hocayı suçlayamam oyuncu gereken mücadeleyi vermedi. Zaha yarın öbür gün bu konuyla ilgili konuşacaktır. Danimarka'da oynanan Kopenhag maçında Okan Hoca kanatlardan verim almadığını dile getirmişti. Bu transfer olmadı, çok ciddi bir yatırımdı." şeklinde konuştu.

Editör: Berksan Sabancı