Tugay Kerimoğlu, Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica'ya gidişini ve Osimhen'in Galatasaray'a transferini değerlendirdi.

"ZAHA DAHA BÜYÜK KAYIP"

"Bence hem Kerem hem de Galatasaray için sağlıklı bir karar oldu. Bu birliktelik devam etse belki ilerde daha büyük sorunlar çıkabilirdi. Ben Avrupa'da birey olarak tutundum yıllarca. Kerem'in de sorumluluklarını kendi alması gerekiyor. Orada değişkenliğe ayak uydurması lazım. Yoksa kimse senin gözünün yaşına bakmaz. Hemen kenara çekerler. Galatasaray için kayıp olabilir ama mesela ben Avrupa için Zaha'nın daha büyük kayıp olduğunu düşünüyorum. Çünkü Kerem'in kırılmaları duygusallığıyla birleşince ortaya başka sorunlar çıkıyordu."

"FIRSAT AYAĞINA GELMİŞ"

"Maalesef Yunus Akgün 3 yıldır ortalıklarda yok sen altyapından yetiştiğin Galatasaray'da kendini gösteremiyorsan ve kiralık gittiğin Adana Demirspor'da daha iyi oynuyorsan burada sorgulayacaksın kendini. Yedek kulübesinde görünmeyi seviyorsan kendinden vazgeçmiş durumdasın o zaman. Ben de diyorum ki bak fırsat ayağına gelmiş kardeşim. Çalış, çabala formayı kap. İşte sana altın tepside fırsat. Bunu iyi değerlendir."

"O TOPLARI KİM ATACAK?"

"Galatasaray camiası Osimhen transferiyle müthiş iş yaptı. Osimhen 2 kişiyi sırtına alır götürür, hava hakimiyeti çok yüksek. Zamanlaması başarılı ve ceza sahası içerisinde çok hızlı. Bence Osimhen ve Icardi ikilisi Galatasaray'da toplam 50 gol atarlar. Ama geldiği ilk gün şuna baktım. O topları kim veya kimler atacak? Okan Hoca bu denklemi iyi kurmalı. Galatasaray iyi oyunculara sahip 3-5-2 veya 4-4-2'yi baklava dizilşinde oynayabilir."

Bünyamin Gezer'in derbi yorumu: "Ciddi gerilim var" Bünyamin Gezer'in derbi yorumu: "Ciddi gerilim var"

"YAPTIKLARI ORTADA"

"Galatasaray'ın önünde derbi maçı var, Avrupa maçları var. Okan Hoca'nın yaptıkları ortada. Kendisine güveniyorum. Tartışılacak bir tarafı çok fazla yok. Hataları vardır ama başarılıdır. O yüzden hocanın geleceğiyle ilgili kuşkum yok. Her zaman kendisini net bir şekilde ifade eder. Gerek oyuncusuna, gerek camiasına bu şekilde davranmıştır." dedi.

Editör: Berksan Sabancı