Rıdvan Dilmen, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un Elfsborg maçında oynattığı kadroya eleştiriler sarf etti.

"ABEZ KAÇAR"

"Biz Beşiktaş'ın ne oynayacağını tahmin ediyoruz. Galatasaray ise kesin çift santrfor oynayacak bu kesin ama aynı oyuncuları veya hangi futbolcuyu nerede oynatacak? Bu önemli. Son Elfsborg maçının 11'inin aynısı oynatırsa Beşiktaş kazanır ve bol gollü karşılaşma izleriz. Yine 3-5-2 veya çift santfor oynatabilirsiniz ama bu denklemde o zaman Mertens olmayacak. Mertens'in olduğu yerde çift forvet tercihi abez kaçar."

"ZORLANIRSINIZ"

"Özellikle kanat beklerde Yunus ve Barış'la Elfsborg gibi vasat takımlara karşı üstünlük sağlayabilirsiniz ama Beşiktaş gibi akıllı çıkan takımlara karşı zorlanırsınız. Düşünün Elfsborg gibi rakipten 3 gol yiyorsunuz, 96'da net pozisyonda Günay'ın üzerine giden bir de top vardı. 5-0'lık Süper Kupa maçını hatırlayın topa sahip olma yüzdesi %60'a %40 Galatasaray lehineydi. Ne oldu? Daha fazla etkili olan taraf Beşiktaş'tı. O yüzden futbol rakiplere göre oynanıyor."

Ünal Aysal'dan Osimhen ve geri dönüş açıklaması Ünal Aysal'dan Osimhen ve geri dönüş açıklaması

buruk-bayern

"İYİ ANALİZ ETMESİ GEREKİYOR"

"Mesela orta sahada Torreira, Gabriel Sara ve Kerem Demirbay denkleminde 3-5-2 denenebilir. Mertens olursa çok ofansif olur. Elfsborg'un kontra ataklarına dikkat edin hiç ofsayta düşmemiş. Bence Okan Buruk'un bunu iyi analiz etmesi gerekiyor. Ben yine de Okan Hoca'nın akıllı bir teknik adam olduğunu düşünüyorum, aynı hatayı yapmayacaktır. Elfsborg maçının 11'inden farklı bir 11'le derbiye çıkacağını düşünüyorum. Tabii ki de basın toplantısında daha fazla pozisyona girdik diyecektir. Ama eksik taraflarının da farkındadır. Beşiktaş aynı Elfsborg maçının 11'ini Galatasaray'ın oynamasını ister. Beşiktaş'ta ise Immobile biraz daha oyunun içerisinde olmalı. Ben bu sene Fenerbahçe ve Galatasaray'ın koptuğu bir yarış gibi sezon beklemiyorum. İkinci yarıda Beşiktaş'ın fikstürüne baktım o kadar da zorlu müsabakaları bulunmuyor." şeklinde konuştu.

Editör: Berksan Sabancı