83 yaşındaki iş adamı, Sarı-kırmızılı kulübün son durumu hakkında dikkat çekici demeçler verdi.

"ENDİŞEM YOK"

"Galatasaray, Türkiye'nin en büyük kurumlarından bir tanesi. Son 10 yılda amatör şubelerde geri kaldık. Ama futbolda başarılı olduk. Daha cesur davranıldı. Beşinci yıldız konusunda bir endişem yok. Galatasaray dışında Beşiktaş bu sene iyi gidiyor."

OSİMHEN YORUMU

"Takımların gelişimini yıldızlar sağlıyor. Toplumlarda liderler nasıl önemliyse bir takımda yıldız futbolcular o kadar önemli. Biz bu futbolcuları sadece gol atsın diye almıyoruz. Takımların gelişimini de sağlıyorlar, ciddi potansiyel yaratıyorlar. Onun için bu isimlerin bütün kulüplerde görüntü vermesi gerekiyor. Arabistan ve Katar'ın transfer ettiği futbolcular hep marka isimler. Kulüplerin bu politikayı takip etmesinde fayda var."

Osimhen Nsems

Cem Dizdar: "Galatasaray güçlü bir oyun oynadı" Cem Dizdar: "Galatasaray güçlü bir oyun oynadı"

FLORYA PROJESİNE ELEŞTİRİ

"Florya’nın müteahhite verilerek yapılmasını doğru bulmuyorum. Çünkü müteahhit anlaşmasının katmanlarını hiçbir zaman tahmin edemezsiniz. Siz mi kazanıyorsunuz yoksa müteahhit mi? Bu ihalelerin daha açık ve şeffaf şekilde herkese duyurulması gerekiyor. Kulübün kendi imkanları içinde organize olarak yaptırması lazım. Bu kadar acele edilip bu projenin devreye sokulmasını sakıncalı buluyorum. Gayrimenkul kötü günlerde değerlendirilir. Onu elinizde tutacaksınız ki her geçen gün daha çok değerlenir."

GERİ DÖNMEYİ DÜŞÜNÜYOR MU?

"Kafaca yaşlanmadığınız sürece her işi yapabilirsiniz. Vücut yaşlanıyor ama kafanızı genç tutarsınız her türlü görevi yapabilirsiniz. Galatasaray için veya başka bir şey için olabilir. Ancak bugün Galatasaray'ı düşünmüyorum. Benim için Başkanlık görevi mutlu bir dönem oldu. Daha başka görevlere yönelmek lazım. Galatasaray içerisinde de olabilir bu görevler. Çünkü Galatasaray çok büyük bir organizasyon. Bu işin Foundation'ı var, eğitimi var. Her yerde hizmete açığız. İş hayatında olduğumuz için sadece işi düşünemeyiz. Kendimizi yenilememiz için diğer fonksiyonlarımızın olması lazım." ifadelerini kullandı.

Editör: Berksan Sabancı