Okan Buruk, Fenerbahçe derbisindeki hakem yönetimiyle alakalı da konuştu.

"RAKİBİMİZİ TANIYORUZ"

"Mental olarak çok iyi durumdayız. Rakibimiz geçen yılın Yunanistan Şampiyonu, çok önemli bir değerli teknik adamları var. Zorlu bir karşılaşma bizi bekliyor, bilincindeyiz. Geçen yıl da Yunan ligini yakından takip ettiğimiz için rakibimizi tanıyoruz."

"ÖZ GÜVENİMİZ ÇOK YÜKSEK"

"Florya'da ortamımız başka. Dışarıda çok farklı yansıtılıyor. Öz güvenimiz hep çok yüksek. Dışarıda suni bir ortam yaratılıyor ama içerisi öyle değil. Sezon başında hatalar, yanlışlar yaptık ama sezon başı adı üstünde. Mental olarak da oyuncular çok fazla maç oynuyor. Tekrar lige odaklanmak, futbola odaklanmak süre alıyor. Play off maçları kadro olarak eksik olduğumuz maçlarda. Transfer dönemi bittikten sonra bizde hep sakinleşme olur. Artık sadece oynayacağımız maçlara odaklıyız."

"DERBİYİ KAZANDIK AMA..."

Galatasaray'ın rakibi Rigas'ın en değerli oyuncusu forma giyemeyecek Galatasaray'ın rakibi Rigas'ın en değerli oyuncusu forma giyemeyecek

"Tamam 6 maç kazandık, derbiyi kazandık ama kendimizi çok fazla dev aynasında görmememiz gerekiyor. Avrupa serüveni bizi bekliyor. Kafamızın hiçbir tarafında artık Fenerbahçe'yi yenmemiz olmamalı. Aç bir takımız! Başarıya açız."

"KİMİN OYNAYACAĞI BİLİNMEZ"

Soru: "Osimhen ve Icardi'yi aynı anda kadroda görecek miyiz?"

"Icardi Fenerbahçe derbisinde takımın yanında olmak istedi. Zaten sevincini ve arkadaşlarının yanında oluşunda gördük. İnşallah ikisi bir arada oynayacak, inşallah üçü de birarada oynar yani. Kimin oynayacağı bilinmez. Gelen oyuncularımız çok çabuk takıma adapte oldu. Oyuncu olarak ve kişilik olarak da uyum sağladılar. Bu seneki en önemli şeylerden birisi takımı sahiplenen, iyi profesyoneller, oynasa da oynamasa da çalışan ve antrenmanda her şeyini veren profiller bu sene bizimle."

"HAKEM MAÇI DEĞİŞTİRDİ"

Soru: "Batshuayi Fenerbahçe maçında oynamak istiyordu, daha fazla forma şansı bulabilecek mi?"

"Aslında çok fazla forma şansı buluyor, dün konuştuk, Fenerbahçe maçında ne kadar oynamak istediğini biliyordum ama oyun belli bir yerden sonra yorgunluklar, rakibin hücum hamleleri gibi şeyler, 3-0 yaptıktan sonra hakemin maçı 3-1'e getirmesi çok şeyi değiştirdi. 3-1'i korumaya yönelik hamleler yaptık. Planımız buna göre değişkenlik gösterdi. Ona da anlattım. Batshuayi yine oynayacak. Bundan önceki senelere göre süreleri yüksek ve oyuncu - karakter olarak çok önemli. Doğru bir profesyonel. Her zaman önemli bizim için."

"PROVOKASYONU HEP AYNI KİŞİ YAPIYOR"

Soru: "Derbide 'Dışarıda sevinmedik, burada sevineceğiz' dediniz dışarıda sevinmenize engel bir durum mu oldu?"

"Çok güzel geçti derbi. Orada rakip tribünleri de provoke etmenin çok anlamlı olduğunu düşünmüyorum. Derbilerde sakin kalmak ülke futbolu için önemli. Bir iki provokasyon dışında bir şey olmadı. Zaten o provokasyon aynı kişiden oluyor." şeklinde konuştu.

Editör: Berksan Sabancı