Okan Buruk geride kalan transfer dönemi ve oynatacağı taktikle ilgili de önemli sinyaller verdi.

"FARKLI TİPTE OYUNCULAR DÜŞÜNDÜK"

Soru: "Transfer döneminde orta saha istemediğinize dair haberler çıktı yorumunuz?"

Okan Buruk: "Profillere hep bakıyoruz aslında, ne ihtiyacımız var? Ne olabilir? Nasıl farklı oynayabiliriz? diye. Transferin son dönemi orta saha ile ilgili düşüncelerimiz oldu. Çok beğendiğimiz iki oyuncuya teklifimiz oldu. Osimhen sonrası yapabileceğimiz dizilişler üzerinde farklı tipte oyuncular düşündük. Zaten elimizde iyi orta saha oyuncuları var ama buraya bir tane daha oyuncu katar mıyız? diye düşündük. Sonuç olarak olmadı, ama kadromdan memnunum çok iyi oyunculara sahibiz."

"ÇİFT FORVETLE OYNAMAYI DÜŞÜNECEĞİZ"

"Her zaman iki forvetle oynamayı düşüneceğiz. Bunu 3-5-2 mi, 4-4-2 mi, 3-4-2-1 olarak mı, diye nasıl yapabiliriz bunu düşüneceğiz. Bununla ilgili çalışmamız lazım. Erokspor maçında üçlü savunma oynadık ama tam kadro değildik. Tam kadro olmadığınız sürece çalışma zor oluyor, hep beraber olduğumuzda değişik sistemler üzerinde çalışabiliriz. Oyuncu yapısı olarak üç sisteme de uyuyoruz."

MOURİNHO'YA YANIT

Soru: "Jose Mourinho'nun 'Galatasaray'a pozitif ayrımcılık yapılıyor' sözü için ne diyeceksiniz?"

Okan Buruk: "Geçen hafta negatif ayrımcılık yapıldı, aleyhimize iki penaltı verildi. Ondan önceki hafta golümüz verilmedi. Bence pozitif dedi ama negatif demek istedi."

Rasim Ozan Kütahyalı: "Muslera'nın yediği gol şampiyonluk alameti" Rasim Ozan Kütahyalı: "Muslera'nın yediği gol şampiyonluk alameti"

KEREM AKTÜRKOĞLU'NUN AYRILIĞI

"Milli maçtan sonra, 'rahatlaman sana çok yaradı' dedim. Özellikle Kerem gibi cesur bir oyuncunun üzerinde baskı olmadan oynaması çok önemli. Orada bir Türk ve Galatasaraylı oyuncunun orada gol atması önemli. Boey aynı şekilde Münih'e gitti. Oyuncuların performansı ve onları iyi hazırlamamız onları yurt dışına taşıyor."

JELERT İÇİN SABIR İSTEDİ

"Bütün yeni transferlerin bir süreci olduğunu, adaptasyon süreci olduğunu hep söylüyorum. Bunları iyi değerlendirmek gerekiyor.  Bugün baktığımızda iki oyuncumuz yeni geldi ama çok çabuk adapte oldular, bu değişebiliyor. Jelert çok daha genç oyuncu, yatırım yaptığımız oyuncu. Çok kısa vadede ondan müthiş bir şey beklemiyoruz. İlk defa da evlerinden ayrılıyorlar. Onlara süre vermek ve onları en iyi ortamda oynatmak gerekiyor. Bize geldikten sonra sakatlık oldu, en kısa sürede %100 hazır hale gelecek. Geçen hafta da iki maç oynayıp geldi, ufak ağrısı vardı o yüzden maçın başında onu kullanmadık. Bir sonraki maç düşündüğümüz oyunculardan birisi olacak." ifadelerini kullandı.

Editör: Berksan Sabancı