Dursun Özbek derbiye gelecek mi? Kararını verdi... Dursun Özbek derbiye gelecek mi? Kararını verdi...

Kaya Çilingiroğlu, Galatasaray'ın kanat oyuncusu Kerem Aktürkoğlu'na da destek verdi.

"İDEAL KANAT İKİLİSİ..."

"Galatasaray'ın oynaması gereken ideal kanat ikilisi Barış Alper Yılmaz ve Kerem Aktürkoğlu. Konyaspor karşısında iyi oynadılar. Skora katkı yaptılar. Ziyech oynamadı, Zaha gelmek istememiş. Bunlar olmadan daha çok pozisyona giriyorlar."

"BARIŞ ALPER, KEREM'İN SEVİYESİNE ÇIKAMAZ"

"Eleştiri aldığından beri Kerem Aktürkoğlu'nun yanımdayım. Kendine olan güvenini sağlayıp yeniden eski formuna kavuşursa herkesi susturur. Bu da atacağı goller ve yapacağı asistlerle olacak bir durum. Bazı pozisyonlarda şut atmıyor. 'Ya kaçırırsam, bana ne derler?' düşüncesine kapılıyor. Bana göre Türkiye'nin en iyi futbolcularından birisi. Bazı taraftarlar, yöneticiler ve spor yorumcuları sallıyorlar ama hiçbirine katılmıyorum. Mesela Barış Alper güçlü bir oyuncu ama teknik değil. Kerem Aktürkoğlu'nun seviyesine çıkamaz. Bence gerekirse insanlardan danışmanlık alacak, psikoloğa gidecek ve kendine gelecek. Benim dışımda kimse Kerem hakkında pozitif laf etmiyor. Ben görmedim."

"GRİEZMANN KADAR İYİ FUTBOLCU"

"Ben aylar önce bir laf ettim. Bana göre Kerem Aktürkoğlu, Atletico Madrid forması giyen Antoine Griezmann kadar iyi bir futbolcu. Çocuğun ne eksiği var? Yaptığı koşular, attığı çalımlar, savunmaya yardım konusunda çok iyi. Sadece mental açıdan daha iyi noktaya gelmesi gerekiyor. Türk futbolcularının genel sorunu bu. Arda Güler gol atıyor, yere göğe sığdıramıyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda golü olmayan Barış Alper de aynı şekil övgü aldı. Futbol kamuoyu aslında insanları bu hale getiriyor. Ne bu kadar eleştiri yapın ne de bu kadar övün."

HAKEM TEPKİSİ

"Dünya'nın hiçbir yerinde Galatasaray'ın golü iptal edilmezdi. Şu mücadele burada olmasa, santra bölgesinde veya taç çizgisinde olsa faul bile vermezdi hakem. Icardi'nin golü hiç oldu."

IMMOBİLE - ICARDİ KIYASI

"Immobile, oyun içerisinde daha etkili bir santrfor ama Immobile'nin girdiği pozisyonları Icardi girse daha çok gol atar. Çünkü Icardi'nin bitiriciliği, hazırlığı ve gol vuruşu muazzam. Bence Dünya futbolunda hak ettiği değeri özel hayatından dolayı bulamadı. Farklı bir oyuncudan bahsediyoruz."

MUSLERA'YA ÖVGÜLER

"Galatasaray, Muslera'yla birlikte 5 savunma oyuncusuyla oynuyor sanki Muslera'yı Muslera yapan en önemli özelliği oyuna olan konsantrasyonu. Sürekli maçın içerisinde kalmayı başarıyor. "

"YENİ ERDEN TİMUR..."

"Maçtan sonra Galatasaray'ın yeni Erden Timur'u İbrahim Hatipoğlu baya bir serzenişte bulundu. Kendisini yeni gördüm baya güzel konuştu. Bu işin mucidi sayın Ergun Gürsoy ve Yurdaşen Karahasan'dır. Peşine Adnan Polat ve Abürrahim Albayrak gelmiştir." dedi.

Editör: Berksan Sabancı