Bülent Timurlenk, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'a da Fatih Terim üzerinden örnekler verdi.

"KİMSE MAÇI KONUŞMUYOR"

"Galatasaray, Hatayspor'u 2-1 değil 5-0 da yense her şey güllük gülistanlık olmayacaktı. Çünkü camiaki sorunlar başka. Galatasaray hazırlık maçları oynuyor kimse maçı konuşmuyor. 8 numara ve sağ bek transferinden bahsedildi. Hatayspor'u yendiler. Halen bir transfer bekleyişi, Zaha ve Kerem mevzusu gündemde. Bir futbol takımının odağında rakibi olur. Bu yoksa sahada iyi futbol sergileyemezsin."

"ÖNEMLİ BİR BAŞARI"

Hüseyin Yücel, Galatasaray yönetimine gönderme yaptı Hüseyin Yücel, Galatasaray yönetimine gönderme yaptı

"Burada artı olan ne var? Galatasaray son 2 senede şampiyon olan kadrosunu korumuş. Önemli bir başarı çünkü sen Avrupa'nın en iyi ekonomisine sahip kulüplerinden birisi değilsin."

"DEMİRBAY SAKAT SAKAT OYNADI"

"Geçen senenin son 4 haftasında Kerem Demirbay sakat sakat oynadı. Kimse bunu yazmadı. Galatasaray iletişimcileri de hiç söylemedi. Ama biz Icardi'nin sakat sakat sezonu bitirdiğini her yerden okuduk. Burada Demirbay'a yapılan haksızlık var. Yerine fellik fellik 8 numara arandı. Dönelim transferlere bakalım 35 milyon Euro'luk Sara'yı 18'e almadın değeri zaten 20 milyon Euro civarıydı. Jelert de keza kendi piyasasına göre alındı. Büyük bir pazarlık başarısı yok. Üstelik bunlar Avrupa Şampiyonası'nda piyasa da yapmadı. Demek ki daha erken transfer edilebilirmiş."

OKAN BURUK'A ÇAĞRI

"Okan Buruk, yönetim ve futbolcular karşısında çok iyi niyetli kalıyor. 2 sene şampiyon olmuş bir hocanın transfer konusunda daha net ve kararlı davranması gerekiyordu. Çünkü Başkanın sana transferlerin kampa yetişeceği sözünü vermişti verilen sözler tutulmadı. Yani sezona bol kaoslu başladılar. Ne olursa olsun şampiyon olmasa bile Okan Hoca 1 sene daha kalmayı hak ediyor."

FATİH TERİM ÖRNEĞİ

"Fatih Terim 1996'da Fenerbahçe'ye 4-0 yenildiğinde iç sahada oynanan diğer maçta tribünler dolmuştu. Kendisine destek geldi. Şimdi 5-0 yenilmiş Okan Buruk'a aynı destek geliyor. Çünkü o taraftar o skordan sonra maça gelmeyebilirdi. Tatilini yapabilirdi. Sıcak havada geldiler ve seni desteklediler bu çok önemliydi. Transfer konusunda şikayet ettiler ve karşılıksız sevdiklerini görüyoruz. Galatasaray yöneticileri de bu taraftar karşısında koltuk kavgası yapmamalı, işini yapmalı. Çünkü yönetimdeki kavgalar sahaya ve soyunma odasına da yansır. Ben 20 yıl önce Galatasaray hocasına sandalye fırlatan futbolcuyu da biliyorum. Bunlar gelip geçici şeylerdir. Florya'da Erden Timur'la çalışan yetkililere mobbing uygulanması daha büyük sıkıntı."

CENK ERGÜN'E ELEŞTİRİLER

"Sen sol bek mevkine Aston Villa'dan Lucas Digne ile görüşüyorsun. Çünkü Galatasaray sportif direktörü Cenk Ergün, Aston Villa sportif direktörü Monchi'nin yakın arkadaşı. Vasıfsız bir adamın teki." ifadelerini kullandı.

Editör: Berksan Sabancı