Bülent Timurlenk, Galatasaray'ın transfer planlamasında hatalar yaptığını söyledi.

"DAHA ÖNCE BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM"

"Geçmişteki hatalarından ders almayan, Galatasaray'da bir nepotizm sonrasında görevde olan Cenk Ergün'den bahsediyoruz. Biraz geçmiş dönemde yaptığı transferlerden bahsedelim. Belhanda'nın Dinamo Kiev'de sözleşmesinin bitimine 1 yıl kalmıştı. 8 milyon Euro serbest kalma bedeli vardı. 8 milyon Euro + 2 milyon Euro da bonservis ödedi. Galatasaray'a gelmeden önce 1.8 milyon Euro kazanıyordu. Galatasaray'a geldi bonuslarla 4.5 milyon Euro'yu aşan maaş geliri vardı. Feghouli'ye de senelik 5 milyon Euro'yu aşan 5 yıllık kontrat verdi. Mesela Badou Ndiaye Osmanlıspor'da 400 bin Euro'ya oynarken Galatasaray'da 2.75 milyon Euro maaş alıyordu. Fernando ve Mariano başarılı transferdi. Gomis'e hem bonservis hem de imza parası verildi. Ben daha önce böyle bir şey görmedim. Üstelik kontörlü golcü gibi 'Bana daha çok para verirseniz atarım' dedi ve Galatasaray'dan gitti."

"KORKUYORSANIZ TESİSLERE GİRMEYİN"

"Sara'nın kulübüne 18 milyon Euro + bonuslar ödenecek. Norwich'in istediği rakam buydu zaten. Jelert'e 10 milyon Euro ödeyecekler. Aynı Jelert, 3-5-2'nin sağında Barış Alper'in yedeği olarak düşünülüyor. Jakobs'un da satın alma opsiyonuna bakarsak 2 bek oyuncusuna kafadan 20 milyon Euro veriyorsun. Jakobs'un yıllık ücreti de 2.1 milyon Euro. Geçen sene Monaco'dan 650 bin Euro kazanıyordu. Bir de şunu diyorlar 'Bu oyunculara o paraları vermezsen gelmiyorlar' Jakobs öyle bir adam değil. Orada banko oynamıyordu. Bunlar bir sportif direktörün iş bilmezliğidir. Galatasaray taraftarının karşısına çıkmaya korkuyorsanız, Galatasaray tesislerinden içeriye girmeyin."

Ali Ece'den Muslera'ya eleştiriler: "En büyük sıkıntısı..." Ali Ece'den Muslera'ya eleştiriler: "En büyük sıkıntısı..."

"OSİMHEN'İN MALİYETİ 17 MİLYON EURO OLACAKTI"

"Osimhen ise Milli Piyango'dan gelen büyük ikramiye gibi oldu. Galatasaray 9 milyon Euro maaş ödeyecek. 2 milyon Euro'yu Napoli ödeyecek. Eğer oyuncu Napoli'de kalsaydı yıllık maliyeti kulübüne vergilerle 17 milyon Euro olacaktı."

"WESTERLO KİM, GALATASARAY KİM?"

"Zamanında Sabri Sarıoğlu ve Sneijder'e nasıl bir itibarsızlaştırma operasyonu çekildiyse aynısı Kerem Aktürkoğlu'na yapıldı. Galatasaray altyapısından çıkan Emin Bayram, Westerlo forması giyiyorsa sana güle güle. Westerlo kim, Galatasaray kim? Zaha'yı gönderiyorsun, 3 milyon Euro kiralama ücreti alıyorsun ama yıllık 8 milyon Euro'luk maliyetini ise sen karşılıyorsun. Dubois ve Oliveira'ya da tüm alacaklarını verip gönderdiniz."

"KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN"

"Gardi futbol piyasasını bilen önemli bir isim. Daha önce neden çalışmadılar? Çünkü Galatasaray'ın futbol direktörü rövanşist tavırlara girdi. Erden Timur'un adını bile ağzına alamıyor. Galatasaray iki beke 20 milyon Euro verdi. Bu isimler alındığında Galatasaray'ın 3'lü oynayacağı tahmin edilmedi. Kimse kimseyi kandırmasın. O zaman elde ne malzeme varsa ona göre oynayacaksın. Önceden yapılmış bir planlama görmüyorum. Muhtemelen Fenerbahçe derbisinden ve PAOK maçından sonra 3'lü savunmaya geçiş olacaktır. Zamanında Fatih Terim de 1998-1999'da 3'lü defans oynamıştı. Geçen sezon bazı maçlarda da görmüştük. Eğer bu 3'lü savunma ve çift santfor sistemi tutmazsa o zaman tek oyuncu üzerinden sistem değiştirdiğin için yoğun eleştiri alırsın."

PROJELER HAKKINDA

"Florya projesi için Adnan Polat önderliğinde bir kurul kuruldu. Önce ihale olması lazım, ihaleden sonra ruhsat alınması lazım, ipotekler kalkacak, Galatasaray'ın 60-70 milyon Euro peşinat alması gerekiyor. O projenin temelinin atıldığı gün inşaat firmasının dairelerin satılması için plan-proje sunması gerekiyor. Kemerburgaz için Temmuz'da taşınılacak deniyordu. Bu işler çocuk oyuncağı değil demiştim. Önümüzdeki sezon taşınacaklarmış. Mecidiyeköy'deki bina için Dursun Özbek orayı otele dönüştüreceğini ve yıllık 5 milyon Euro gelir geleceğini söylemişti. Bu olmadı. Stüdyo dairelerden oralar satıldı." dedi.

Editör: Berksan Sabancı