Abdülkerim Durmaz, Galatasaray'ın genç kanat oyuncusu Yunus Akgün'den de övgüyle bahsetti.

"ARTIK GERİLMEMEK GEREKİYOR"

"Fenerbahçe ve Galatasaray'ın her zaman karşılıklı atışmaları olur. Bu demeçlerden artık gerilmemek gerekiyor. Birbirlerinin ailesine, şerefine, namusuna bir şeyler demiyorlar. Birisi diyecek ki sen 5 penaltı kazandın, öbürü diyecek ki hayır sen 10 penaltı kazandın. Olup bitecek. Biz bunları her zaman futbolda görüyoruz. Dursun Özbek ve Acun Ilıcalı çıkıp birbirlerine kafa atmayacak herhalde."

"ICARDİ 2 SENEDİR BÖYLE ZATEN"

"Galatasaray'da Osimhen ve Icardi 2 dünya yıldızı. Bunlar aynı kalibrede oyuncu oldukları için bizim basınımız abuk subuk haberler yapmayı seviyor. Icardi kariyerinde hemen hemen her şeyi başarmış adam, kendini kanıtlamış. Diyorlar ki Icardi oynamadıkça mutsuz olacak, mızmızlanacakmış, Kerem Aktürkoğlu'nun gidişine üzülmüş felan. Bu işleri geçin. 2 maç gol atamasın seyahetleri, özel hayatı hep gündeme geliyor. Çünkü Türk futbol medyası böyle komplo teorilerini çok sever. En çok da koşmaması gündemde. Ya bu adam ne zaman koşuyor ki zaten? Rakip defansın üzerinden tık diye yükselip golü atıyor. Osimhen gibi sağa sola pres yapıp rakibi darlamıyor. Dönüyor vuruyor ve atıyor. Icardi böyle bir golcü. Sık sık seyahatleri problem oluyor. Kardeşim bu adam 2 senedir gidiyor zaten. Niye şimdi gündem oldu? Türkiye'de her futbolcunun duraklama dönemleri olur sonra bir açılırlar top kendi ayağına çarpar, istemeden gol atar. Futbol böyledir."

Fatih Altaylı, Hacıosmanoğlu'nu eleştirdi: "Senden olmaz" Fatih Altaylı, Hacıosmanoğlu'nu eleştirdi: "Senden olmaz"

"YUNUS, BARIŞ'TAN 10 KAT DAHA İYİ"

"Yunus Akgün daha önce Adana Demirspor'da başarılı bir sezon geçirdi. Özellikle Montella kendisinden hiç vazgeçmedi. Bir aralar Galatasaray'da Tete, Zaha, Ziyech, Barış ve Kerem Aktürkoğlu vardı. Yunus'un oynaması için bu isimlerin çok sakatlanması ve askere gitmesi gerekecekti neredeyse. Ama şuna eminim bu saydığım isimler arasında Yunus hepsinden daha iyi. Tekniği, sol ayağı, çalımları, kısa mesafede adam geçmesi. Bu özelliklerin hepsi bir vücuda toplanmış. Bana göre Yunus, Barış'tan teknik ve beceri olarak 10 kat daha iyi. Barış'a vur dibine koş peşine. Çalım atıp rakibi sağa sola yatırdığını görmezsin. Geçen istatistiklere baktım. 4 büyükler arasında en çok faul yapan oyuncu kendisi. Aklım almıyor. Bir futbolcu nasıl defans oyuncularından fazla faul yapabilir? Oyun zekası yok. Çizgiye ineyim, isabetli ortalar yapayım, üçgen, verkaç hiçbirisi yok. Ama günümüz futbolunda güç demişler. Barış şuan güçlü ve atlet olduğu için ön plana çıkıyor. İlerisi için de şunu söyleyeyim Barış'ın gücü biterse futbolculuğu da biter ama Yunus'un tekniği hep kalır. Form geçici, klas kalıcı derler. Umarım Kerem Aktürkoğlu vakası yaşamazlar." ifadelerini kullandı.

Editör: Berksan Sabancı