Abdülkerim Durmaz, 50 yaşındaki teknik adamın tercihlerinden de bahsetti.

Okan Buruk'tan kritik Kaan Ayhan kararı Okan Buruk'tan kritik Kaan Ayhan kararı

"BEN BUNLARI YEMEM"

"Ben Okan Hoca'nın Icardi ve Osimhen'i bayıla bayıla yan yana oynatacağını düşünmüyorum. Düşünen varsa da afiyet olsun ben bunları yemem. Galatasaray, Icardi ve Osimhen varken mecburen 4-4-2 oynayacak."

"JELERT HAYAL KIRIKLIĞI OLDU"

"Berkan Kutlu nasıl bir oyuncu? İyi çocuk diyorum bu kadar. Jelert benim için de büyük hayal kırıklığı oldu. Geçen sezonki Kopenhag-Galatasaray maçındaki Jelert değil. Başka adam gelmiş sanki. Tazı gibi koşan adam gitmiş yerine başkasını almışlar."

"BAŞINA BUNLAR GELİR"

"Okan Buruk ister istemez rehavete kapıldı. Fenerbahçe ve PAOK galibiyetlerinden sonra Rams Park'da maçın 3-1'den 3-3'e döneceğini hesap etmedi. Bazen insan böyle gaflet duygusuna kapılabilir. Hatta o kadar özgüvenli olursun ki 'Dur şu hamleyi deneyeyim' dersin. Aklın başında olmaz. Oynamayan oyuncuların gönlünü almak istersin ve başına bunlar gelir. Bu duygu olağandır ama hatadır. Okan Buruk da bunları yaşadı."

"KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL"

"2 sene değil, 4 sene üst üste şampiyon da olsan 3-0'lık maçı veriyorsan eleştirilirsin. Kasımpaşa'yı küçümsemiyorum ama karşında Ajax gibi Avrupa devi veya derbi maçı olsa anlarım. Taraftarının önünde böyle bir sonuç kabul edilebilir bir şey değil. Bu bir şok. 3 büyüklerin Anadolu takımına 3-0'dan maç vermesi herhalde 100 yılda bir veya iki kere olurdu. O da bu maça denk geldi."

"ICARDİ O İŞLERE BAKMIYOR"

"Mesela maç 3-0 olmasa Osimhen biraz daha sahada direnebilir miydi? Sormak lazım. Demek ki 2 gol attı skora güvenerek oyundan çıkmak istedi. Osimhen'in çıkması ikinci yarı Galatasaray'ın hücum gücünü düşürdü. Kasımpaşa'nın stoperleri çok rahat bir şekilde oyunu kurdu ve Galatasaray kalesinde etkili olmaya başladılar. Topla mesafe katedip Galatasaray'ın yarı sahasında oyunu kurmaya başladılar. Icardi biraz daha ağır, stoperle uğraşacak tipte bir oyuncu değil. O işlere bakmıyor. Daha çok yönlendiriyor, arkasındaki adamlar basar. Ama o isimlerden en önemlisi Torreira sahada yoktu, dinlendi."

"ORTA SAHA PAMUK HELVAYA DÖNDÜ"

"Galatasaray Rigas'la maç oynayacak. Ben ne olursa olsun Kasımpaşa maçı 3-1'e getirdikten sonra Torreira'yı oyuna alırdım. İlk yarının sonlarında maç zaten 3-2'ye geliyordu. O sinyalleri teknik ekibin almış olması lazımdı. Kasımpaşa'nın şansı olsa 3-3'ü daha erken bulabilirdi. Sara ve Kerem Demirbay'ın ikisi de sol ayaklı ve yumuşak. Böyle olunca orta saha pamuk helvaya döndü. Aytaç orta sahada alıyor, veriyor belki de kariyerinin en rahat maçlarından birisini oynadı. Kanatlar zaten şov yaptı. Kasımpaşa'nın kalecisini ikinci yarı görmedim bile. Maçın dönebileceğini ben TV'de anladıysam Okan Buruk da anlamalıydı." ifadelerini kullandı.

Editör: Berksan Sabancı