Bülent Timurlenk, Galatasaray yardımcı antrenörü İrfan Saraloğlu'yla ilgili de konuştu.

"TAKIM İYİ İŞLER YAPMIYORDU"

"Kasımpaşa maçının ilk yarım saatine baktığın zaman tabela 3-0'ı gösteriyordu ama bu skor Galatasaray'ın oynadığı futbolun yansıması değildi. Bence o dakikaya göre takım iyi işler yapmıyordu. Golcülerin becerisiyle skor gelmişti. Bu arada bilmeyenler için söyleyeyim Sallai'nin hafif sakatlığı vardı, Osimhen'le birlikte o yüzden devre arasında oyundan çıktı."

"İŞLEYEN SİSTEMİ BOZMAMASI GEREK"

"Galatasaray'ın iki sene üst üste şampiyon olan bir kadrosu ve sistemi var. Bir maç çift forvet, bir maç tek forvete dönerse o zaman takımın dengeleri bozulabilir. İşleyen sistemi bozmamak gerek. Jelert ve Sallai de futbol kariyerlerinde Osimhen ve Icardi'yle çok fazla oynamadıkları için o tedirginlik hissini görüyoruz. O psikolojiyi atlattıkları zaman daha iyi olacaklarını düşünüyorum."

"BABY BARCELONA DEDİLER"

"Galatasaray ligde 6'da 6 yaptı, derbi galibiyeti ve Yunanistan Ligi şampiyonunu devirerek Avrupa'ya iddialı giriş yaptı. Bundan sonra rotasyon yaptı. Bu bir tercih değil mecburiyetti. Barcelona, Osasuna'dan 4 yedi. Orada 6 kişilik bir rotasyon yaptı Alman teknik adam Hansi Flick. İspanya gazetecileri, Barça'yla dalga geçti 'Baby Barcelona' dediler. Rotasyon dediğiniz olay 4 kişiyle yapılır. Bunun üzeri başka bir şeye giriyor."

"YARDIMCISINA BAKACAKSIN"

"Galatasaray'da bir zaafiyet var ki oyuncu değişikliği konusunda geç kalıyorlar. Taraftar edasıyla maçı izleyen Okan Buruk, oyunu okuma konusunda geç kalıyorsa yardımcısına bakacaksın o zaman. Tribünlerdeki binlerce taraftar, maçı izleyen milyonlarca taraftar skorun nereye geleceğini görmüştü. Eğer rotasyon yapacaksınız Rigas maçında yapabilirdiniz. Davinson ve Torreira gibi rakibi ısıran, rahat top yapmasına imkan vermeyen iki adamı birden oynatmayıp üzerine Kerem Demirbay gibi kırılgan oyuncuyu alırsanız, bunlar yaşanabilir."

"BURASI BAŞAKŞEHİR VEYA AKHİSAR DEĞİL"

"Türkiye'de 3 lig şampiyonluğu kazanmış bir hoca artık ders almamalı. Teknik ekibi gerçekten ona bazı konularda karşı gelip, hatasını düzeltiyor mu? Bence Okan Buruk bunu sormalı kendisine. Avrupa maçı dolasıyla Gaziantep FK maçı ertelendi. Derbiden 2-3 gün önce bu karşılaşmaya çıktın. Böyle olacağını biliyordun. Galatasaray 5 maçlık fikstüre çıktı birden. Burası geçmişte görev aldığın Başakşehir veya Akhisar değil. Kendini koruma altına olup oyuncuları eleştirmek de doğru değil. Artık bu saatten sonra Galatasaraylı taraftarlar takımı 3-0 öne geçse de rahat maç izleyemeyecek."

"DURSUN ÖZBEK'İN ÜZERİNE TANIMIYORUM"

"Camianın rot balans ayarını saptırma konusunda Dursun Özbek'in üzerine bir başkan tanımıyorum. PAOK maçından önce Cenk Ergün'ün istifasını beğenmediğini söylemişti. Taraftardan tepki gelince istifayı kabul etmek zorunda kaldı, 24 saat geçmeden. Galatasaray 2 sene şampiyon oldu ancak aylardır Florya'nın betonunu konuşur duruma geldik. Mecidiyeköy binası otel yapılacaktı, 7-8 senedir bir ilerleme yok. Bence Okan Buruk bu sene takımın Kemerburgaz'a taşınmasını istemiyor. Camia tarafından alkış alacaksınız diye futbolcuları ve teknik ekibi mağdur etmenin anlamı yok."

MUSLERA'NIN PAYLAŞIMI

"Bazen taraftarlar, futbolcuların insan olduğunu unutuyor. Muslera'nın ailesi Uruguay'da yaşıyor, çocuklarının eğitimi için. Bunları dikkate almak lazım. Bazı sosyal medyadaki taraftarlar da 3-5 kuruş para almak için bu yollara başvurup, Muslera'yı hedef alıyorlar. Muhtemelen Muslera Lazio'dan Galatasaray'a geldiği zaman emekleyerek yürüyorlardı."

ZEMİN KONUSU

Önder Özen: "Okan Buruk'un haklı isyanı var" Önder Özen: "Okan Buruk'un haklı isyanı var"

"Osimhen'in kas sakatlığını zemine bağlamak doğru değil. Zemin çok kötü değil ancak iyi durumda da değil. Futbolda bu kadar yüksek paranın döndüğü ortamda alaylı bahçıvan şeklinde zemin yapılmaz. Milli arada düzeltilmesi gerekiyor. Galatasaraylı yetkililerin bu anlamda işini yapması gerekiyor. Buna örnek vermek gerekirse iptal edilen sponsorluk anlaşmasını gösterebilirim. O anlaşmayı kim Başkanın önüne getirdi? Herkesin işini iyi yapması lazım." şeklinde konuştu.

Editör: Berksan Sabancı