FUTBOL

Volkan Demirel'den Muslera ve Kerem Aktürkoğlu yorumu

Spor yorumcusu Volkan Demirel, son zamanlardaki performansı eleştirilen Fernando Muslera ve Kerem Aktürkoğlu'yla ilgili konuştu.

Abone Ol

Demirel, Galatasaray'ın Young Boys'u eleyip gruplara kalacağını ifade etti.

"GÖRECEKSİNİZ GALATASARAY..."

"Galatasaray çok rahat bir şekilde gruplara kalacaktır. İlk maçta Galatasaraylı futbolcular sentetik çimden dolayı çok fazla iyi oynayamadılar. Bunu izlerken bile hissediyorsun. Ben mesela suni çimde oynadığım zaman hakikaten yere yatmak istemezdim. Ben de o statta oynamıştım. Göreceksiniz Galatasaray, iç sahada kendi saha ve seyircisi önünde çok farklı oynayacaktır. Skor olarak da üstünlüğü alacaktır. Benim bu maçla ilgili olumsuz düşüncem yok."

JELERT'E ELEŞTİRİ

"Bireysel olarak Jelert'i konuşabiliriz. Tabii ki Galatasaray scout ekibi izlemiştir, 9 milyon Euro para harcadılar ama Sacha Boey'den sonra orayı doldurabilir mi? O biraz endişe yarattı."

"MUSLERA 2 SENE DAHA OYNAR"

"Kalecilik dönemlerinde zaman zaman performans düşüklüğü olabilir. Muslera'nın yediği golleri yaşa bağlamamak gerekir. Oynar veya oynamaz 40'ları görecektir. Bu seneden sonra alternatiflerine bakılacaktır. Belki devre arası veya gelecek sezon yeni kaleci alabilirler ama Muslera en az 2 sene daha oynar. O yaşa kadar ilk 11 oynar mı? Onu zaman gösterir. Kaleciyi 2-3 maç üzerinden veya sezon başından değerlendirmek yanlış olur."

GÜNAY GÜVENÇ YORUMU

"Günay da iyi kaleci ama onu büyük takımda görmedik. Beşiktaş'ın da kalesini korudu ancak hiç 5 maç arka arkaya oynadığını, Şampiyonlar Ligi'nde veya derbilerdeki grafiğine şahit olmadık. Fenerbahçe'de nasıl bir Türk kaleci geleneği varsa, Galatasaray'da da yabancı kaleci geleneği var. Bence bu şekilde devam edecekler gibi."

BATSHUAYİ'YE ÖVGÜLER

"Batshuayi bu ligin oyuncusu. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray üzerinden konuşmuyorum. Bu ligin dinamikleri içerisinde her takımda oynar. Çok iyi oyuncu. İlk 11 başlayarak veya sonradan girip de katkı verebilir. Bazen eleştirebilirsiniz gol kaçırdığı için ama önemli olan o pozisyonlara girmesi. Benim için önemli olan o. Atmaya başladığı zaman devamı gelir zaten."

"OYUNCUNUN PERFORMANSI ETKİLENİR"

"Kerem Aktürkoğlu, Türkiye'nin önemli oyuncularından birisi. Kaptanlıktan alınmasıyla ilgili durumu bilmiyorum. Ama bu tarz eylemlerde oyuncunun performansını ister istemez etkilersiniz. Futbolcu, soyunma odasında terliyken, nabız yüksekken her şey yapabilir." ifadelerini kullandı.

{ "vars": { "account": "UA-10790637-3" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }