Asist Analiz'e konuşan Volkan Demirel'in Galatasaray'la ilgili öne çıkan tespitleri şöyle...

"GALATASARAY'I ETKİLER"

"Rigas takımının saha, stad ve hava atmosferi Galatasaray'ın motivasyonunu etkileyebilir. Buna karşılık hata yapacaklarını düşünmüyorum. Kazanırlar."

"METEHAN DENENMELİ"

Tugay Kerimoğlu tehlikeyi açıkladı: "Ayrılık olabilir" Tugay Kerimoğlu tehlikeyi açıkladı: "Ayrılık olabilir"

"Bana göre Nelsson üst düzey bir stoper oyuncusu değil. Bence onun yerine altyapıdan çıkan Metehan denenmeli. Eğer genç oyuncuyu kazanırsanız size gelecek vadeder. Ama Nelsson'un artık Galatasaray'a büyük katkılar vereceğini düşünmüyorum."

"YADIRGAMIYORUM"

"Batshuayi'nin forma şansı bulmayıp trip atmasını yadırgamıyorum. Oyuncu şans bulmadığı zaman trip atar, yüzünü ekşitir. Eğer Batshuayi sahaya girip iyi futbol oynayarak tepkiye cevap veriyorsa anlarım, hocanı mahçup edersin. Ama cevap veremiyorsa yalandan yere yapmış olarak kabul ederim."

"HERKES SKORA ALDANDI"

"Galatasaray'ı son lig maçında çok havaya girmiş buldum. Hakları da zaten. Fenerbahçe ve PAOK galibiyetlerinden sonra rehavet gördüm. Hocanın 4-4-2 çıkması da bunu gösteriyor. Sen Icardi'den sahte 9 numara çıkartmaya çalışırsan kendi yarı sahanda pas yapar. İlk 11'ler açıklanınca Sara ve Kerem ikilisinin önünde Osimhen ve Icardi'yi görünce Galatasaray'ın zorlanacağını düşünmüştüm. Sara stoperlerin arasına girip top çıkarmaya çalışıyor başarılı olmadı. Ama rakip yarı sahaya girip paslar atınca daha iyi işler yapıyor. Osimhen'e yaptığı asist bunun kanıtı oldu. Galatasaray 3-0'ı bulunca herkes ikinci yarıda 4-5 olacağını düşünüp skora aldandı. Halbuki oyun öyle demedi. İlk devre bitiminde Kasımpaşa 3-2'yi bulsaydı belki de ikinci yarı maçı kazanacaktı."

"REHAVET SEZDİM"

"Galatasaray'ın yaptığı hamlelere de anlam veremedim. Kaan Ayhan'ın bölgesi 2 kere değişti. Teknik ekipte rahatlık vardı. Futbol hiçbir zaman rahatlığa gelmez. Her an her şey olabilir. Galatasaray eğer 4-4-2 oynayacaksa Torreira ve Sanchez sahada olmalı. Yoksa kopukluk yaşarlar. Okan Buruk'a oyunu okuyamadı demiyorum sadece rehavet sezdiğimi söylüyorum. Galatasaray rahat bir camia değil. Fenerbahçe ve PAOK galibiyetleri biraz nefes aldırdı hemen peşine rahat kazanabilecekleri maçta 2 puanı kaybettiler. Bence Galatasaray bundan sonra Osimhen ve Icardi'yi ilk 11 başlatacaksa sağda Osimhen'i, ilerde Icardi'yi oynatacak. Sağ kanatta Osimhen'in arkasında da Kaan Ayhan olmalı. Çünkü oradaki bek hücuma çok çıkmamalı. Zaten Osimhen çok geriye gelmeyecek." şeklinde konuştu.

Editör: Berksan Sabancı