Ümit Özat, Galatasaray'ın transfer politikasını da eleştiren sözler sarf etti.

"NEDEN TEZAHÜRAT YAPMIYORLAR?"

"Ben iddia ediyorum Okan Buruk geçen sene Galatasaray'ı şampiyon yapmasa gönderilecekti. Camia ve taraftar, Okan Buruk'un katkısına inanmıyorlar. 2 sene üst üste şampiyon olan hocanın lehine statlarda neden tezahürat yapmıyorlar? Mesela Fatih Terim 2 sene şampiyon olsaydı ve Şampiyonlar Ligi'ne gidemeseydi her şeyin üzerini örterdi. Oyuncular veya yönetim üzerinden başka iddialar çıkardı. Okan Buruk'un en büyük hatası sessiz kalması, kendini savunmaması ve ifade edememesi. Bu konuda çok eksik kaldı. Başarılı olabilirsin ama o başarıyı kamuoyuna iyi pazarlaman gerek."

"ERDEN TİMUR'UN GETİRDİĞİ ADAMLAR GİTTİ"

"Hani bu Tete gelecek vaadeden futbolcuydu, Zaniolo 35'e gidecekti, Zaha'nın üzerine para verip gönderdiler. Hep Erden Timur'un getirdiği adamlar gitti. Kendisi başarılı işler yapmış olabilir ama eleştirilemez diye bir kaide yok."

Önder Özen: "Galatasaray'ın derbideki zayıf noktası..." Önder Özen: "Galatasaray'ın derbideki zayıf noktası..."

"AYNI SIKINTLARI BARIŞ ALPER YAŞAYACAK"

"Kerem Aktürkoğlu'nun 12 milyon Euro'ya gitmesine şaşırmadım. Şampiyonlar Ligi'nde çok oynamazsan fiyatın bu seviyelerde olur. Sen adama veriyorsun 1.5 milyon Euro maaş. 3.forvetin Batshuayi alıyor senelik 4 milyon Euro ücret. Olur mu böyle bir şey? Aynı sıkıntıları Barış Alper de yaşayacak. O da kazan kaldırabilir. Haklıdır da. Adam takımı sırtlayacak, koşacak. Yedekte bekleyenler daha yüksek alacak. Huzursuzluk çıkar."

"100 MİLYON EURO'LUK GOLCÜ DEĞİL"

"Osimhen iyi oyuncu bunu kabul etmek lazım. Ama dünyanın en iyi dört santraforundan birisi değil. Batshuayi, Belçika Milli Takımında oynamıyor yerine Lukaku oynuyor. Napoli'de de Osimhen kadro dışı bırakıldı yerine Lukaku oynuyor. O zaman Lukaku listede hangi sırada yer alıyor? Dünyanın dört büyük santraforundan birisi olan bir adamı Dünyanın 12 büyük kulübü almıyor ama ne hikmetse Osimhen dünyanın dört büyük santraforundan birisi oluyor, iyi oyuncu kaliteli oyuncu ama öyle anlatıldığı gibi 100 milyon Euro'luk golcü değil. Şunu da sormak lazım dünyanın en değerli dördüncü santraforu tüm transfer dönemi boyunca hiçbir kulübe transfer olamayıp üstüne neden kendi takımında da kadro dışı kaldı bunları da sormak gerekiyor. Galatasaray’a geldi diye Galatasaray düşmanlığı üzerinden bu soruları sormuyorum. Ülke futbolu adına bu soruları soruyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Berksan Sabancı