FUTBOL

Ümit Karan'dan Young Boys uyarısı: "Aynısını yaşadık"

Spor yorumcusu Ümit Karan, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki Young Boys maçı öncesi son durumuyla ilgili konuştu.

Abone Ol

Ümit Karan, Galatasaray'ın İsviçre'deki suni çime dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

"TROMSÖ FACİASI YAŞADIK..."

"Suni çim her zaman riskli ve tehlikelidir. Aynısını biz Norveç'de gördük. Sırf bu çim yüzünden 2005'de Tromsö faciası yaşadık, uzun yıllar unutulmadı. O yüzden rakip formsuz ve güçsüz gibi gözükebilir ama asla hafife alınmaması gerekiyor. En önemlisi kaza ve sakatlık yaşamadan futbolcuların oradan dönmesi. Sezonun başında ciddi sakatlık yaşanması herkes adına kötü olur."

"ICARDİ 10 NUMARA GİBİ"

"Galatasaray'ı sahiplenen Icardi görüyoruz. En uca gidip ilerde top beklemiyor. Sorumluluk alıyor ve 10 numara gibi geziyor sahada. Ziyech'e, Barış'a final paslar verdi. Burada goller olmadı Kerem Aktürkoğlu'na attırdı boş kaleye. Takımıyla sürekli uyumlu ve pozitif hali devam ediyor. Özel hayatına takılmamak lazım, o kendisini ve ailesini bağlar. Sahada gayet iyi oynuyor gerisi önemli değil."

"RUSYA'YA GİTMESİNE KARŞIYIM"

"Ben Kerem Aktürkoğlu'nun sırf para için Rusya'ya gitmesine karşıyım. Eğer giderse bir daha eski Kerem olamaz ve oradan Avrupa'nın 5 büyük ligine de gidemez. Rusya zaten gözde bir lig değil. Üstelik siyasi durumlar da var. Bunları çok iyi hesap etmesi gerekiyor. Bunun dışında biraz daha kendini geliştirirse çok daha iyi seviyelere gelebilir."

"KİMSENİN YERİ GARANTİ DEĞİL"

"Galatasaray'da yerli-yabancı hiç kimsenin yeri garanti değil. Okan Hoca, Nelsson'u oynattı formsuzdu. Sanchez'e forma verdi sonra yeniden Nelsson'u oynattı formayı kaptı. Ziyech'e kesik attı, Zaha'ya kesik attı. Barış Alper'e şans verdi doğru kullandı. Kerem Aktürkoğlu da golünü attı." dedi.