FUTBOL

Ümit Davala'dan Okan Buruk ve Fatih Terim kıyaslaması

Galatasaray'ın eski yardımcı antrenörü Ümit Davala, Galatasaray'ın deplasmanda Konyaspor'u yendiği maça ilişkin konuştu.

Abone Ol

Asist Analiz'e konuşan Ümit Davala, Galatasaraylı futbolcularla ilgili ayrı ayrı tespitlerde bulundu.

"MERTENS 27 YAŞINDA GİBİ"

"Galatasaray ilk yarıda sürekli uzun top denedi. Ben daha baskılı ve önde çıkartmayan bir takım bekliyorum. Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper ve Icardi sürekli koşu gösterdi. 1 gol buldular ama peşine 1 gol yediler. Hal böyle olunca ikinci yarıda biraz daha farklı bir Galatasaray izledik. Orta sahada daha fazla pas yapmayı tercih ettiler ve sonuca ulaştılar. Maçın adamı ise Torreira'ydı. Mertens ileri yaşına rağmen hep doğru yerde pres yapıyor. Takımı yönlendiriyor. Sanki 27 yaşında gibi."

TERİM - BURUK KIYASLAMASI

"Fiziksel olarak oyuncular henüz hazır değil. 5-0'dan sonra biraz daha günü kurtamaya yönelik bir Galatasaray görüyoruz. Muslera, Icardi ve Okan Hoca'nın açıklamalarına bakarsak gelen eleştirilere ve rakipten gelen cevaplara biraz daha sakin ve yerinde karşılık veriyorlar. Sahada yanıt veriyorlar. Fatih Terim döneminde karşılıklı atışmalar, sert diyaloglar görüyorduk ama Okan Buruk'da gerginlik yok. Herkes kendinde ve bilincinde. Emin adımlarla yola devam ediyorlar."

GABRİEL SARA YORUMU

"Galatasaray hep uzun top denediği için Sara ortada kayboldu. Bu oyuncuyu sürekli beslemen lazım. Topla ilişkilendirmen gerekiyor. Bu noktada eksik kaldılar. Çok topla buluşmadı. Ofansif tarafı normalde iyidir ama defansif tarafı çok kötü. Teması ve rakipten top almayı sevmiyor."

"FARKLI ŞEYLER OLABİLİR"

"Derrick Köhn'ün kadroya alınmamasını normal buluyorum. Farklı şeyler olabilir. Transfer konusu kafasını karıştırdı. Bu sezon biraz formsuzdu zaten, iyi başlamadı sezona. Kerem Aktürkoğlu ise ilk yarının en iyisiydi. Karar anlarında çekingen davranıyor, biraz daha özgüvenli olmalı. Okan Hoca her zaman göre verir. Bitiriciliğini geliştirirse her sezon 12-13 gol değil, 20-25 gol atar. Kerem'in sol tarafa kaymasının sebebi Barış Alper'in sağ kanatta çok iyi oynamasıydı." sözlerini kullandı.