Rasim Ozan Kütahyalı: "Galatasaray, Fenerbahçe'ye 5 atacak" Rasim Ozan Kütahyalı: "Galatasaray, Fenerbahçe'ye 5 atacak"

Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u da hedef alan ifadeler kullandı.

"BU ATAMA SKANDALDIR"

"Yeni TFF yönetiminin Türk Futboluna hayırlı olmasını temenni edişimizin üzerinden daha 15 gün geçmemişken, Yeni TFF yönetiminin yeni skandallarının seçim sürecinde yansıyan söylemleriyle uyuşmadığını görüyoruz.

3 Temmuz Şike Davasına beraat kararı veren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Günay TFF Tahkim Kurulu Başkanlığına atandı.

CAS davası namusumuzdur diyen ama CAS davasını geri çekerek namusunu satan şikeci camia bu beraatten yüz bulmuş olacak ki, 2024 yılında sözde uğradığını iddia ettiği kayıplar için devlet hazinesinden milyarlarca lira tazminat talep eden fırsatçı camianın bu davasına da bakan TFF Tahkim Kurulu Başkanlığına atanan Ali Günay'dır.

Bu atama tek kelimeyle ve her yönüyle skandaldır.

Türk futbolunda sadece adalet arayışında olanlar için yeni bir sondur.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı "Hukuk" Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'un geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe ile ilgili yaptığı övgü dolu paylaşımı bugün bu atamayla daha iyi anlamak mümkün.

Yaklaşık bir ay önce suyun karşı yakasında yaşanan seçim öncesi TV ekranlarında Mehmet Uçum'la sen konuşuyorsun, ben konuşuyorum tartışması yaşayan iki başkan adayının bu tartışmasını bugün daha iyi okumak mümkün.

Bu seçim yok hükmünde, hiçbir adayı desteklemiyoruz diyen Fırıldak Ali'nin, TFF Tahkim Kurulunun atamasından bir gün sonra Divan Kurulu'nda "TFF seçimlerini isyan edenler, adalet isteyenler, demokrasi isteyenler kazandı." Fırıldaklığını bu atamayla daha iyi anlamlandırmak mümkün.

Bu skandal atama daha görevine bile başlayamayan TFF Yönetiminin sınıfta kalacağının emareleri ve işaretleridir." sözlerine yer verildi.

Editör: Berksan Sabancı