FUTBOL

Uğur Meleke, Okan Buruk'un derbi sürprizini açıkladı: "Test etti"

beIN Sports yorumcusu Uğur Meleke, Cumartesi günü oynanacak Fenerbahçe - Galatasaray derbisine ilişkin önemli bilgiler aktardı.

Abone Ol

Uğur Meleke, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un çıkartacağı ilk 11'e dair tespitler yaptı.

"GALATASARAY VE FENERBAHÇE AYNI"

"Avrupa ve Dünya'daki derbilere bakarsan farkı mezhepsel, dinsel, işçi sınıfı, kralın takımı gibi farklar görürüz. Ama bizim ülkemizde öyle bir şey yok. Galatasaray ve Fenerbahçe aynı. Bence buna kardeş derbisi demek lazım. Her aileden doğan çocuklardan birisi Galatasaraylı, kardeşi veya ağabeyi Fenerbahçeli oluyor. Fenerbahçe ve Galatasaray'ı birbirinden ayıran fark ne? Hiçbir derin anlam yok. Bence bu gerginliği başta yöneticiler ve sosyal medyada, dijital platformdaki medya mensupları yapıyor."

"OKAN BURUK TEST ETTİ"

"Galatasaray kazandığı zaman yüksek iştahlı oynuyor ve çoşkulu futbol ortaya koyuyor. Az da olsa kaybettiği maçlarda ise tamamen tam tersine şahit oluyoruz. Son Gaziantep maçına dikkat edin. Efe girdi, Barış çıktı. Hoca orada bir orta saha kurgusu test etti. Geçen sene Galatasaray; Torreira, Kerem Demirbay ve Mertens orta sahasıyla şampiyon oldu. Yine aynısını denedi son dakikalarda. Özellikle Davinson, Torreira ve Kerem Galatasaray'ın önde baskı timi. Bu denklemde Sara sol açık oynayacak. İngiltere'de çok fazla görev yaptı o bölgede. Barış da sağ kanatta. En uçta da Osimhen olacak. Hocanın çıkartacağı bu 11 bana sürpriz gelmez ama genel kamuoyuna sürpriz olabilir."

"FENERBAHÇE KONTAK KAPATAMAZ"

"Jose Mourinho son 10 senede çalıştırdığı takımlarda Manchester United ile 2.olmayı ve Tottenham ile ilk 4'e girmeyi başarı olarak görüyordu. Ama Fenerbahçe'de öyle değil. Her maçı kazanmak zorundasın. Kasımpaşa maçı da 2-2 biten Göztepe müsabakasının aynısı oldu. Göztepe pozisyonları attı, Kasımpaşa atamadı. 99 puanla şampiyon olamayan Fenerbahçe'den bahsediyoruz. O yüzden Fenerbahçe şampiyon olmak istiyorsa 2-0'dan sonra kontak kapatamaz. Daha da üretken olmalı. Fenerbahçe'nin en güçlü silahı bence Maximin. Tek başına maç alabilir ama bazen topu ayağında tutuyor veya beke yardım edemiyor. Bu da ciddi bir sorun." ifadelerini kullandı.