FUTBOL

Uğur Karakullukçu: "Okan Buruk cesaret etti ve başardı"

Spor yorumcusu Uğur Karakullukçu, Galatasaray'ın son maçlardaki yükselen performansına dair tespitlerde bulundu.

Abone Ol

Uğur Karakullukçu, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'a da ayrı bir parantez açtı.

"TOPARLAYABİLİR DEMİŞTİM"

"5-0'lık Beşiktaş yenilgisi ve Young Boys maçlarından sonra Galatasaray'ı bu cendereden sadece Okan Buruk toparlayabilir demiştim. Nitekim öyle oldu. Hoca o maçlardan sonra takımda ne kadar koşmak istemeyen, topu ayağına almak isteyen futbolcular varsa hepsini gönderdi. Zaha, Oliveira, Dubois gibi futbolculardan kurtuldu. Kerem Aktürkoğlu da gitti ama bunu o kategoriye koyamam. Ziyech'in rolü kısıtlandı. Hoca çok önemli bir dokunuş yaptı, cesaret etti ve başardı. Böylece Galatasaray ilk sezonundaki özüne döndü ve futbolu gelişmeye başladı."

"ONAY VERDİKLERİ ALINMADI"

"Bu süreçte de yönetimin hataları halen devam ediyor. Galatasaray zaten bunun bedelini Young Boys'a elenerek ödedi. Buna karşılık Okan Hoca'nın istediği transferler yapılıyor. Hepsine onay verdi. Onay verdikleri de alınmadı. Zaten bu yüzden Cenk Ergün kulüpten ayrıldı."

GALATASARAY - KASIMPAŞA MAÇINA DAİR

"Kasımpaşa her takıma karşı pozitif futbol oynuyor. Bunu Fenerbahçe maçında gördük, ikinci yarıda çok zorladılar. Kart cezalısı Brekalo önemli bir eksik. Burada Jakobs'a çok iş düşecek. Çünkü Winck'in olduğu bölgeden sürekli iç koridordan ceza sahası içerisine tehlikeli toplar atıyorlar. Jakobs kesici özelliğini göstermeli." ifadelerini kullandı.