Tugay Kerimoğlu, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un takıma dokunuşlarından da bahsetti.

"KAZANMA ARZUSU VAR"

"Okan Buruk'un düzgün bir karakteri var. Kendisi Galatasaray'dan kader arkadaşım. Ne istediğini bilen bir antrenör. Vücut dili o kadar rahat ki bunu teknik ekibi ve oyuncu grubundan alıyor. Durmak bilmeyen enerjisi ve kazanma arzusu var. Büyük takımı çalıştırdığının farkında. Böyle olduğunu bildiği için de hata yapmama konusunda çok dikkat ediyor. Galatasaray'da futbolculara dikkat edin hepsi birer ailenin bireyi olmuş bir şekilde takımın başarısı için çaba sarf ediyor."

ICARDİ-OSİMHEN-BATSHUAYİ YORUMU

"Üç forvetin de birbirinden ayrı özellikleri mevcut. Osimhen hava toplarıyla rakibi boğuyor. Icardi boğuşmuyor, topun nereye gideceğini biliyor ve bitiricilik konusunda becerisi var. Oynamayı da seviyor. Batshuayi ise rakip savunmayı yoruyor ve savunma aralarında devamlı koşu gösteriyor. Galatasaray'ın bazı maçlarda 3 forvetle oynadığını görebiliriz. Bana göre bu 3 isim de kaleye sırtını dönük oynayabilir. Böyle bir durumda sen rakip savunmanın ne yapacağını düşün."

Galatasaray ve Beşiktaş'tan TFF'ye MHK tepkisi Galatasaray ve Beşiktaş'tan TFF'ye MHK tepkisi

"MERTENS'İ DİNLENDİREBİLİRSİN"

"Galatasaray'ın hücum hattını besleyen, rahatlatan Torreira, Sara ve Mertens üçlüsüdür. Sen hem Icardi hem de Osimhen'i oynatacaksan bunlardan birinden vazgeçeceksin. O zaman Mertens'i bu uzun periyotta yaşı gereği dinlendirebilirsin."

"SATMANIZ ZOR OLABİLİR"

"Galatasaray'da bir aile ortamı var. Görüyoruz işte Osimhen sanki 10 yıllık Galatasaraylı gibi taraftarla iç içe. 90 dakika boyunca kendini takıma adıyor. Bonservisini alma konusuna gelirsek 100 milyon Euro'luk oyuncudan bahsediyoruz. Siz eğer böyle bir futbolcuyu alacaksanız satmayı da düşünmelisiniz. Bunun için de devamlı oynaması gerekiyor. Bu açıdan satmanız zor olabilir. Çünkü Galatasaray'ın devamlı oynayan bir santraforu zaten var. O isim de Icardi. Ben her zaman Icardi'yi Osimhen'in önünde yazarım." ifadelerini kullandı.

Editör: Berksan Sabancı