FUTBOL

Serdar Ali Çelikler'den Okan Buruk'a: "Rezil oldun"

Spor yorumcusu Serdar Ali Çelikler, Young Boys maçının ardından Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'u sert bir dille eleştirdi.

Abone Ol

Serdar Ali Çelikler, Okan Buruk'a Fatih Terim benzetmesi yaptı.

"TAKLİT EDİYOR"

"Okan Buruk saha kenarında neden yoktu? Elalemin hocasına saldırdığı için UEFA 2 maç ceza yapıştırdı. Daha sonra çıktı özür diledi. Çünkü özür dilemese 4-5 maç yiyecekti cezayı. Senin hocan sahayı, stadı, hava şartlarını, hakemi bilmem neyi bahane edecekse git Bodrum'daki Fatih Terim'i getir. Bu da onu taklit ediyor. Ben de diyorum ki böyle yapmaya devam ettikçe taklitler aslını yüceltir. Terim de aynısını yapıyordu. Gelse aynı tas, aynı hamam devam edecek."

"HOCALIK YAPMA"

"Transferle obezleşen, tüketen bir futbol ülkesiyiz. 250 milyon Euro'luk kadroya sahip Okan Buruk'la maçı oturup 90 dakika izleyelim Galatasaray'ın topla çıkıp kaleye gittiği pozisyon yok. Hiç yok hiç. Karşında senin denginde bir takım yok, 30-40 milyon Euro'luk kadro değeri var adamların. Sen Sparta Prag'a, Kopenhag'a, Molde'ye, Young Boys'a diş geçiremeyeceksen hocalık yapma. Aynısını diğerleri de yapıyor. Senin meziyetlerini görelim artık. Aldırdığın bekler yok. Sara'ya 18 milyon Euro verdin bir şey yok. Rakip sol bek 5 kere senin ceza sahasına geldi kendi evinde. Ne söyleyelim? Rezil oldun. Üzerine Avrupa Ligi'ne gideceksin yine başarısız olacaksın. Oradaki Çek, Slovak, Hırvat takımlarının hepsi yine seni yenecek. Dönüp lige geleceksin."

"AŞAĞILIK KOMPLEKSİ"

"Hoca geçen sene Şampiyonlar Ligi gruplarında Bayern Münih'ten üstün futbol oynadığını iddia etti. Bunun adağı aşağılık kompleksi. Halen geçmişten güç almaya çalışıyor. Geçmişe bakacaksak hep Fatih Terim gelsin Galatasaray'a. Ya United'ın kalesinde Onana olmasa senin puanın yoktu. Sadece deplasmandaki Bayern maçında iyi oynadın diğerlerinin hepsi vasat. Sonuç olarak burada nereye geliyoruz? Bizim Türk takımları için Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde başarı hayal. Konferans Ligi'nde Yarı Final ve üzerisi sürpriz. Başakşehir'in rakibinin yarısı profesyonel futbolcu değil yenemiyorlar o adamları. Bir de ertelendi maçları. Ona rağmen. Şimdi Galatasaray ödesin bakalım Zaha'nın ücretini. Nasıl para bulacaklarmış göreceğiz."