FUTBOL

Serdar Ali Çelikler'den Mourinho ve Okan Buruk kıyaslaması

Spor yorumcusu Serdar Ali Çelikler, Galatasaray'ın Tümosan Konyaspor'u 2-1 yendiği maçla ilgili konuştu.

Abone Ol

Serdar Ali Çelikler, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un oynattığı futbolla ilgili tespitlerde bulundu.

"ICARDİ VE BATSHUAYİ FARKI..."

"Çok klasik Galatasaray ve Okan Buruk başlangıcı izledik. İyi futbol yok ama birisi gol atıyor ve kazanıyorlar. Barış Alper atmasa çıkıp Batshuayi gol atardı. Çok ciddi pozisyon da vermiyorlar. Türkiye Ligi'nde maçlar böyle kazanılıyor işte. Geçen hafta Beşiktaş, Samsunspor'u yendiğinde de aynı yorumları yaptık. Barış Alper'i daha iyi gördük. Icardi ise aynı şekilde formda devam ediyor. Sadece gol atmıyor, öldürücü paslar da atıyor. Biz tahtaya yazıyoruz bunu yapmalı, şunu yapmalı diye. Onu yapan adam Icardi oluyor işte. Batshuayi 2 tane net pozisyonda pas veremedi, düşünemedi. Aradaki fark bu."

MOURİNHO VE OKAN BURUK KIYASI

"Şimdi biz Jose Mourinho için ne diyoruz? Kazanan, Winner bir hoca. Okan Buruk da bize bunu gösteriyor. Kazanıyor ve pragmatik bir oyun anlayışı var. Göze hoş gelen bir futbol yok. Geçen sene iyi oynadıkları Sivasspor, Trabzonspor ve Rize maçları var. Avrupa'da da iki Bayern Münih karşılaşmasını sayabiliriz. Beşiktaş'ı iki maçta da yendiler ama çok iyi futbol görmedik. 5 tane çıkmaz yani iyi futbol adına."

KEREM AKTÜRKOĞLU GİTMELİ Mİ?

"Bir oyuncu kulüp kariyerinde iyi başlayıp daha sonra sallanmaya başladıysa toparlanması zor olur. Bunu sadece Kerem Aktürkoğlu için değil herkes için söylüyorum. Soyunma odası olayı çıktıktan sonra hiç beklemediği desteği aldı o destek Kerem'e iyi geldi."

GALATASARAY, CUYPER'İ TRANSFER EDECEKTİ"

"Galatasaray, 20-21 milyon Euro'ya Kerem Aktürkoğlu ve Köhn'ü Spartak Moskova'ya satsaydı. Club Brugge forması giyen De Cuyper'i 10-11 milyon Euro'ya transfer edecekti. Her iki bekte de forma giyebiliyor. Geri kalan 10 milyon Euro'ya da Zaha'nın yerine adam alacaklardı."

SARA VE JELERT YORUMU

"Sara için bir şey diyemiyoruz. İyi veya kötü yorum yapmak adına çok erken. Bekleyip göreceğiz. Jelert'i Kopenhag'tan biliyorduk. Buraya erken uyum sağlayacak gibi."

"EKONOMİK SORUN VAR"

"Türkiye'de bir ekonomik sorun var. Anadolu takımlarına bakın taş üstüne taş koyamadılar. Samsunspor'a transfer yasağı geldi. Rizespor hiçbir şey yapamadı. Adana Demirspor 15 yaşındaki kaleciyle sahaya çıkıyor. Galatasaray kadroyu korumayı başarı sayıyor. Böyle bir ortam var."

"CEZA YEMESİ LAZIM"

"Bana göre Torreira'nın Aleksic'e bir müdahelesi yok. Önce topa değiyor. Bu pozisyonda siyahla beyaz kadar fark yok. O zaman VAR müdahalesine gerek yok. VAR'daki Volkan Bayarslan'ın ceza yemesi lazım." sözlerini kullandı.