FUTBOL

Serdar Ali Çelikler, Batshuayi ve El Nesyri'yi kıyasladı

Spor yorumcusu Serdar Ali Çelikler, Fenerbahçe'nin Faslı forveti Youssef El Nesyri'yi Galatasaray'ın golcüsü Michy Batshuayi ile kıyasladı.

Abone Ol

Serdar Ali Çelikler'in iki santrfor oyuncusuyla ilgili tespitleri şöyle...

"BATSHUAYİ DİREKTEN İÇERİ SOKARDI"

"El Nesyri beklediğim kadar iyi çıkmadı. Sanırım bir uyum süreci geçiriyor. Yani özellikle hava toplarında felan çok yetersiz kaldı. Girdiği pozisyonlarda zamanlama hatası yaptı. Arkasındaki ve yanındaki oyuncularla kopuk oynadı. Savruk kaldı diyebilirim. Mesela Batshuayi'yi sahada görseydik bunlar olmayabilirdi işte. Çünkü onun yanındaki pivot santrforla daha uyum sağladığını görebiliriz. Cenk'in direkten dönen pozisyonunu mesela Batshuayi direkten içeri sokardı. Bunlar hep zamanla daha yüksek sesle dillendirilecek. Şimdi ilk resmi maçlar olduğu için kimse ağzını açmıyor. Kıyaslamalar devam edecek."

"GALATASARAY PARAYA KIYDI"

"Fellik fellik 8 numara arayan Galatasaray ne yaptı? Paraya kıydı. Gitti alt ligde mücadele eden Norwich City'den 18 milyon Euro'ya orta saha aldı. Daha bunun bir ton bonusları da var. Sen de o zaman gidip orta sahaya adam alacaksan paraya kıyacaksın. Çingene pazarlığına gerek yok. 2 sezondur aynı bölgeden karın ağrın var. Artık bu işe çare bulman gerekiyor. Getir artık birilerini bak Ağustos'u yarıladın, Eylül'e gireceksin. Bu adam ne zaman gelecek, ne zaman takıma adapte olacak hep soru işareti."

"YÖNETİM PLANLAMASINA YAZAR"

"Fenerbahçe, bu maça Mert Hakan-Szymanski-İsmail ile başlayıp 19,5 milyon Euro verilmiş santrfor oyuna ikinci yarı dahil olabiliyorsa ve her şeyin başında 90'da orta sahada oyuna Bartuğ girebiliyorsa bu, yönetim planlamasına yazar."

FERDİ GİDİYOR MU?

"Hiçbir işi uzatmayacaksın. Nişanlılığı, pazarlığı, satışı-alışı uzatmayacaksın. Tak diye karar vereceksin ve uygulayacaksın. Sonra bakarız demek en kötü şey. Ferdi'ye teşekkür edip 35 milyon Euroyu rica etmek lazım. Ama sen bunun yerini bir şekilde dolduracaksın. Çünkü senin için bir sol bekten fazlasıydı. Ayrıca sol beksiz Süper Lig'de şampiyon olamazsın." şeklinde konuştu.