Vole'ye konuşan Önder Özen, Galatasaraylı oyuncuların performanslarını da yorumladı.

Dursun Özbek, Okan Buruk'a sahip çıktı: "Kesinlikle..." Dursun Özbek, Okan Buruk'a sahip çıktı: "Kesinlikle..."

"SAVUNMA ZAAFİYETİ YAŞANDI"

"Galatasaray'ın oyun anlayışında Jakobs'un sol çizgi ve Barış Alper'in sağ çizgide durması Yunus'un ceza sahasında boşluklar ve sızmalar bulmasına sebebiyet veriyor. Ama bunun hadikapı da var Jakobs ve Abdülkerim'in olduğu bölgede çok ciddi savunma zaafiyeti yaşandı. Özellikle Kasımpaşa ve Rigas maçını örnek gösterebiliriz."

"BEN BUNU AKILLICA BULDUM"

"Torreira eski Torreira değil. Yıpranmışlık ve yorgunluk olabilir veya 2 sezonda yüksek tempoda gittiği için performansı dalgalanabilir. Okan Hoca, Alanyaspor'un sağ beki Hadergjonaj'ın çok fazla bindirme yapacağını düşünerek sol kanada Barış Alper'i attı ve sürekli defansa yardım etti. Sağ bekte ise çok fazla ileri çıkmayan Balkovec'in yanına Yunus'u attı ve attığı golle sonuç buldu. Çok fazla bindirme yapmayan ama geriden oyun kuran Balkovec'i de Yunus burada engelledi. Ben bunu akıllıca buldum. İlk devre böyle geçti. İkinci devre ise Galatasaray'ın temposu düştü. Hem fiziksel hem de mental yorgunluk vardı. Avrupa Ligi deplasmanından dönüyorsunuz, kolay değil."

"ICARDİ HİÇ HAREKETLİ DEĞİL"

"Bardağın dolu tarafından bakalım 3-0 Kasımpaşa ve 2-0 Rigas maçıyla 5-0 koruyamadılar ama burada 1-0'ı korudular ve tepki verdiler. Buna karşılık orta saha temposu eskisi gibi değil. Kaliteden değil hızdan bahsediyorum. Ayrıca orta sahanın en uçtaki uzantısı Icardi hiç hareketli değil. Bu hareketsizlik, tutukluluk ceza sahası içerisinde topla buluşmasını da engelliyor. Bunun dışında Jakobs her ne kadar savunmaya yardım etse de savunma sorunları devam etti."

"SARA'NIN FARK YARATAN ÖZELLİKLERİ..."

"Galatasaray'ın güçlü çözümleri de var. Birincisi Gabriel Sara, ikincisi Yunus Akgün. Moral olarak zirvede Yunus. Muhtemelen İzlanda ve Karadağ maçlarında da çıkışını göreceğiz. Sara'nın fark yaratan özellikleri bulunuyor. Oyun aklı ve görüşü var, çok teşebbüs ediyor. Ceza sahasında çok gol atacaktır. Hep deniyor. Sol ayağının dışında sağ ayakla deniyor. Demek ki bu çocuk antrenmanda çalışıyor. Halen %100 değil fizik olarak. Maç ritmini yakalasın 7-8 hafta sonra ligin en değerli orta saha oyuncusu olabilir. Şu anda ideal mevkisinde oynuyor. Kanat felan değil, Torreira'nın önünde oynar. Ayrıca Kerem Demirbay'dan da iyi."

ELİAS JELERT'E ELEŞTİRİ

"Kaan Ayhan sağ beki idare ediyor bence başarılı ama Jelert yeterli değil. Sacha Boey geldiği zaman atletti futbolculuğunu sorguluyorduk. Jelert'e bakıyorum hem fiziğini sorguluyorum hem de futbolu yeterli değil. Icardi'nin sıkıntısı ne olabilir? Bir futbolcunun yanaklarına baktığımız zaman içeriye göçükse demek ki antrenman yapmıştır ama diğer türlüyse demek ki çok fazla çalışmamış. Icardi'nin sorunu tamamen fiziksel ama aşılmayacak bir şey değil." sözlerini kullandı.

Editör: Berksan Sabancı