Önder Özen, Galatasaray'ın yeni muhtemel taktiği 3-5-2 dizilişiyla ilgili de tespitler yaptı.

"GALATASARAY İÇİN KAZANÇ OLUR"

"Futbolda bekler üçe ayrılır. Atak yapan, savunmacı ve her ikisini de yapabilen. Zalewski'nin hücum tarafı ağır basıyor. Hızı ve hücum gücü yüksek. Eğer Polonya Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda ilerleseydi daha çok ön plana çıkardı. Yılın takımlarına girebilirdi. Eğer Galatasaray alırsa Andre Santos gibi olur. Çizgiyi paralel olarak çok iyi kullanıyor, içeriye net ortalar yapıyor ve sürekli ceza sahası içerisine giriyor. Unutmayın Galatasaray 2 senede kalıcı sol beki olmadan şampiyon oldu. O yüzden Galatasaray için büyük kazanç olur. Yaşı da 22 ve ona rağmen Roma'da kendini ispatladı. Mourinho üzerine çok düştü. Emeği büyüktür. Yeri gelir Zalewski'yi çabuk, kıvrak ve oyun zekası yüksek olduğu için orta sahada bile görebiliriz. Çabukluk Süper Lig'de çok önemli. Çünkü rakip Anadolu takımlarının tek amacı hızlı oyun ve kontra atakla sizi gafil avlayabilmek. Bu noktada Zalewski geriye dönüşleri iyi yapıyor. Boyu Angelino gibi kısa ama hızıyla eksiğini kapatır. Roma bu oyuncuyu nasıl bırakır anlamıyorum. Serie A'nın diğer büyük takımlarında da oynayabilirdi. Almanya'dan da talipleri vardı."

3-5-2'YE DAİR

Serdar Ali Çelikler: "Dursun Özbek'in kardeşi 15 milyon Euro verdi" Serdar Ali Çelikler: "Dursun Özbek'in kardeşi 15 milyon Euro verdi"

"Okan Buruk teknik adamlık kariyerinde 3-5-2'yi çok denemedi ama futbolculuğunda çok oynadı. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi takımlar için 3'lü ve 5'li oynanmaz gibi ifadeleri çok bilmişlik olarak kabul ediyorum. Nereden biliyorsun? Elinde ona göre oyuncun varsa gayet de oynatırsın. Beşiktaş 100.yılında 3'lü savunmayla şampiyon oldu. Fatih Terim 1.döneminde denedi. Galatasaray'ın asıl sıkıntısı oyun iştahıydı. Yavaş temposunu bir türlü yükseltemediler. Yeni gelen oyuncularla bu sıkıntılar giderilecek gibi gözüküyor." dedi.

Editör: Berksan Sabancı