Mevcut TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yeniden aday olup olmayacağı belirsiz.

Açıklanan adaylar arasında şu anda favori eski TFF Başkanvekili Servet Yardımcı. Yardımcı'nın dışında eski Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, eski Samsunspor Başkanı Erdal Alkış ve iş adamı İsmail Uyanık yarışacak.

MONTELLA TOPUN AĞZINDA

Federasyon kulislerinden gelen bilgilere göre Servet Yardımcı'nın EURO 2024'den başarısız sonuçlar alınması durumunda Vincenzo Montella ile yollarını ayıracağı iddia edildi. Yerine yerli bir teknik adamla devam edecek. Aklında iki isim var: Okan Buruk ve Aykut Kocaman.

GALATASARAY ÖNLEMİNİ ALDI

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Okan Buruk'u takımda tutmak için önlemini aldı. Maaşını 110 milyon TL'ye yükseltti + herhangi bir ülkenin Milli Takımında görev alması durumunda 15 milyon Euro'luk tazminat maddesi ekletti. Herhangi bir Avrupa takımına hoca olursa böyle bir madde söz konusu değil.

TARİH TEKERRÜR ETMEYECEK

Galatasaray ve TFF hoca konusundaki krizi 2013 yılında yaşamıştı. Okan Buruk gibi üst üste 2 şampiyonluk kazanan Fatih Terim o dönem hem Galatasaray'ı hem de Milli Takımı çalıştırmak istedi. Dönemin Başkanı Ünal Aysal'la anlaşamadı ve yollar ayrıldı.

Aysal'ı en çok kıran noktalardan birisi de o basın toplantısında eski Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demiören'le samimi pozlar vermesi ve Fenerbahçe kongre üyesi olan Servet Yardımcı'nın elini sıkması oldu.

Erman Toroğlu: "Galatasaray yönetimi delik deşik" Erman Toroğlu: "Galatasaray yönetimi delik deşik"

Başkan Özbek hocasına sahip çıkmak ve tarihin tekerrür etmemesi adına böyle bir hamlede bulundu.

Editör: Berksan Sabancı