50 yaşındaki teknik adam takım içerisinde köstebek olduğunu ifade etti.

"LİGİN İLK HAFTASI ALIŞMAK ZORDUR"

"Hatayspor'u tebrik ederim. İyi mücadele ettiler. Ligin ilk haftası alışmak zordur. Sıcak ve nemle birleşince bazen performansı aşağı düşürebiliyor. Ama ben oyuncularımın isteklerinden memnunum. Çok fazla gol pozisyonuna girdik."

"KARIŞTIRMAK İSTEYEN ÇOK KESİM VAR"

"Çok fazla dışardan, sosyal medya üzerinden Galatasaray'ı karıştırmak isteyen çok kesim var. Bazen dışarıdan olmuyor bazen içeriden oluyor. Gerçek Galatasaray taraftarı bugün burada nasıl mücadele edileceğini tekrar gösterdi."

"ABDÜLKERİM'İN YAPISI BU"

Abdülkerim'in üst adale grubuna fazla çalıştığını düşünüyor musunuz?

Okan Buruk: "Abdülkerimle ilgili çıkan şeye sosyal medyada diye gülüp geçiyorum, gerçek olduğuna inanmıyorum. Nelsson ve Abdülkerim zamanla forma giren oyuncular. Ekstra çalışma yapmıyor ama Abdülkerim'in yapısı bu. Oynadıkça daha iyi olacak. Bu oyunculara sabır lazım. Milli takımdan dolayı çok kısa dinlendiler."

GABRİEL SARA'YA ÖVGÜLER

"Oyuncu eksilten orta sahayı bulmak kolay değil. Wendel belki de bu şekildeydi ama onunda farklı artı eksisi vardı. Gabriel Sara da özellikle pasla bunu geçebilecek oyuncu. Dünya futbolunun en önemli oyuncuları Xavi ve Iniesta adam geçmiyordu ama paslarıyla deliyordu. O yüzden elimizdeki oyuncular rakibi paslarıyla delebilecek oyuncular."

"OYUNCU GETİRMEK KOLAY DEĞİL"

"Türkiye'ye oyuncu getirmek kolay değil tekrar hatırlatayım. Herkese şey gibi geliyor, Avrupa'daki birinci tercih edilen ülkeymişiz gibi görüyorlar işte 'onu niye alamadınız onu niye alamadınız?' gibi... İlk 5 ligi tercih etmek istiyorlar. Buraya oyuncu getirmek için ikna etmeniz gerekiyorlar. Buraya geldikten sonra bazı oyuncularımla konuştum sonrasında fark etmişler."

ZAHA SORUSUNA CEVAP

"Wilfired Zaha'nın başlangıç süreci, sakatlığı... Barış Alper Yılmaz çıkış yaptı. Belki Zaha bu nedenle büyük bölümde oynamadı. Hakim Ziyech'in performansı yükseldi.  Zaha'dan çalışma şekli olarak memnun kaldık. Maç öncesi konuştuk. Kadroda olmadı, onun da istemesi gerekiyordu. O da oynamama yönünde fikir belirtti. Bizim oyuncumuz, daha ayrılmadı. Geçen seneki şampiyonlukta da önemli payı var."

TAKVİYE GELECEK Mİ?

Mauro Icardi'den Okan Buruk'a çağrı! Belgeli paylaşım... Mauro Icardi'den Okan Buruk'a çağrı! Belgeli paylaşım...

"Genel olarak kadromdan memnunum, transfer bitene kadar da belki 1-2 oyuncu daha kadromuza katabiliriz, elimizdeki oyuncuların durumuna göre." şeklinde konuştu.

Editör: Berksan Sabancı