Okan Buruk, yeni transfer Elias Jelert ve diğer konulara açıklık getirdi.

"İNANILMAZ BİR BAĞ İÇERİSİNDEYİZ"

"Önemli bir kadromuz var. Şampiyon kadroya, takıma sahibiz. Kadroda çok fazla kaybımız olmadı. Çok büyük bir avantaj bu. Birbirimizle inanılmaz bir bağ içerisindeyiz. Bu pozitif havamızı sahaya yansıttığımızda çok başarılı oluyoruz. Oyuncularımız çok motive. Son iki maçta bunu biraz daha fazla gösterdik."

"ÇOK İYİ DURUMDAYIZ"

"Fiziksel olarak hazır hale geleceğiz. Psikolojik olarak zaten güçlüyüz. Fiziksel olarak her geçen gün üzerine koyuyoruz. Kadro olarak çok iyi durumdayız. Hepimize düşen bu birlikteliği yaşayalım, birbirimize destek olalım. Şampiyonluktan sonra bunu biraz unuttuk. Transfer bizim dengelerimizi bozuyor, transfer dönemi herkesin kafasını karıştırıyor."

"SABIRLI BİR ŞEKİLDE GİTTİK"

"Transfer döneminden çıkmalıyız, haftaya zaten ilk resmi maç var. Transfer dönemi zaten oluyor, üzerindeyiz, görüşüyoruz, zaten hazırlığımız var. Sağ bekte hazırlığımız vardı. Görüştüğümüz isimler vardı. Transferde birçok şey var. O yüzden sabırlı bir şekilde gittik. Biz kendi içimizde sadece işimize odaklandık. İnşallah yeni sezon da en heyecanlı şekilde başlayacak bizim için."

Eşref Hamamcıoğlu, Dursun Özbek'e tepki gösterdi Eşref Hamamcıoğlu, Dursun Özbek'e tepki gösterdi

JELERT YORUMU

"Doue ve kulübüne teklif verirken, Jelert ile de görüşme halindeydik. Hangi kulübün kabul edeceği de önemli oluyor. Ayrı götürdüğümüz operasyon vardı. Onlardan biri oldu. Jelert, ilk antrenmanına çıktı. Tanıdığımız, takip ettiğimiz, genç bir oyuncu. Genç olmasına rağmen çok fazla maç oynadı. Maç sayısı da yüksek bir oyuncu. Kısa ve uzun vadede bize katkı sağlayabilecek bir oyuncu."

"DEĞİŞİK TİPTE BİR OYUNCU ALMAK İSTİYORUZ"

"Orta sahada Torreira var, Kerem var, Berkan var. Sezonu çok iyi bitirdiler. Kaan, EURO2024'te orta sahada oynadı. Güçlü oyuncular var ama oraya daha değişik tipte bir oyuncu almak istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Birçok görüştüğümüz var. Belki 2 gün, belki 5 gün sonra olacak. Sabırlı ve sakin olmalıyız."

YABANCI KURALI HAKKINDA

"Kerem Demirbay yerli statüsünde oynamaya devam edecektir. Keza bu hakkı elde etmiş diğer oyuncular da bu şekilde devam edecektir."

"Yabancı sayısıyla ilgili alınan karar beni mutlu etti. Biz marka değeri, ülke futbolu diyoruz ama devamlı bir şeyleri değiştiriyoruz. Bir kural getiriliyorsa en az 5 yıl devam etmeli. Türkiye'de ana sorunun yabancı oyuncu sayısı olmadığını hepimiz biliyoruz." şeklinde konuştu.

Editör: Berksan Sabancı