FUTBOL

Okan Buruk'tan hakem ve Zaha açıklaması

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Tümosan Konyaspor'u 2-1 yendiği maçtan sonra açıklamalar yaptı.

Abone Ol

Okan Buruk, futbolcularının geleceğiyle ilgili gelen sorulara da cevap verdi.

"HAKEMLERİN DİKKAT ETMELERİ LAZIM"

"Oyunu hızlandıracağınız yerde taç, aut, kaleci atışı gibi şeylerde inanılmaz bir yavaşlık var. Maçın berabere gittiği her yerde o kadar yavaşlıyor ki oyun. Yarın buraya başka bir takım geldiğinde de olacak. Hakemlerin bu zaman geçirme olayına dikkat etmeleri lazım."

"VAR'IN ÇAĞIRMASI ENTERESAN"

 "Attığımız ve iptal edilen gol çok tartışılacak bir gol. Kim kime faul yapıyor belli değil. Belli olmayan pozisyona VAR'ın çağırması çok enteresan. Ceza sahası içerisinde olsa Torreira'ya yapılan müdahaleye penaltı bile diyebilirsiniz."

"HERKESİN KAFASI KARIŞIK"

"Sakatlarımız var, transfer süreci var. Bu dönem benim için çok zor oluyor. Transfer dönemi bitince inanlmaz bir mutluluk içimi kaplıyor (Gülerek). Oyuncu almasanız bile transfer dönemi kapansın istiyorsunuz. Herkesin kafası karışık. Gitmek isteyen, kalmak istemeyen, sizin gönderecekleriniz. Zor dönem."

KEREM AKTÜRKOĞLU KALACAK MI?

"Bir oyuncu bizden ayrılana kadar bizim oyuncumuz. Ben bugün Kerem ile maça başlıyorsam demek ki onunla devam istiyorum. O da bunu sahadaki performansıyla destekliyor. Tabii ki oyuncuların farklı hedefleri olabilir. Kerem'in hep Avrupa hedefi vardı. Bu hedefler doğrultusunda bazen görüşmeler oluyor ama ben oyuncularımı hep kullanmaktan yanayım."

"ZAHA'YA DA SÖYLEDİM..."

"Dün Zaha'ya da söyledim. Bizim oyuncumuzsun, senin burada olman bizi rahatsız etmez, istersen Konya'ya götüreyim' dedim ama transfer sürecinde olduğu için buraya gelmek istemedi sonra da telefonla mesajlaştık, döndükten sonra takımımızın parçası olacak. Ayrılana kadar bizim oyuncumuz. Kalırsa da yine kullanacağız. Beğendiğimiz istediğimiz oyunculardı."

"LİMİT AÇMAMIZ GEREKİYOR"

"Finansal anlamda limit açmamız gerekiyor, limit açabilirsek yeni transferler yapabiliriz. Şu anda limitimiz yok. Şampiyonlar Ligi de limit açmak için bir yol, inşallah oraya kalabiliriz."

JELERT'E ÖVGÜLER

"Jelert'in ilk maçı. Çok hareketli gerçekten oyun hızı pas kalitesi yüksek. Kanat beki gibi kullanmaya çalıştım. Hem hücum hem savunma görevini yaptı. Şu anda %100 değil, aynı şekilde Sara için aynı şeyi söyleyebiliriz. Buraya bir alışma dönemleri geçiyor. Sara'nın performansından da çok memnunum." şeklinde konuştu.