Okan Buruk fikstür yoğunluğundan dolayı rahatsızlık duyduklarını belirtti.

"OYUNCULARIN SAKATLANMASINA NEDEN OLDU"

"Bir önceki maçla arada 3 gün bile yok, 3 gün olmadan yeni maç koyuldu, sonraki maça da 5 gün var. Bu maçı yarın da oynayabilirdik, bi sakat vermeyebilirdik ama bu yapılan kötü planlama Galatasaray'ın en önemli oyuncularının sakatlanmasına neden oldu."

"BENİM SORUMLULUĞUM"

"Bu maçta puan kaybetmek, benim sorumluluğum. Yaptığımız hamleler, dizilişler, rotasyon diyebiliriz, bunların kararını veren benim. Eğer puan kaybettiysek birinci sorumluluk benim ama içerisinde bu maçı bitirecek güce ve kaliteye sahiptık. İkinci yarı ne atak yapabildik ne defans yapabildik. Baskı da yemeden bir şey de yemeden saçma sapan son dakika gol yedik, iki puan kaybettik."

Uğur Karakullukçu: "Okan Buruk cesaret etti ve başardı" Uğur Karakullukçu: "Okan Buruk cesaret etti ve başardı"

"TÜM OYUNCULARIM DEĞERLİ"

"Bu maç bize ders olacak. Oyuncularıma da ders olacak. Bazı oyuncularıma daha çok ders olacak bir akşam yaşadık. Bunları ilerisi için kendimiz değerlendireceğiz. Rotasyon. Aslında rotasyon adı vermek istemiyorum çünkü tüm oyuncularım değerli. Genel olarak daha iyisini yapmamız gerekiyordu."

"SIKINTILARIMIZDAN BİRİ..."

Soru: "İkinci yarıda diziliş anlaşılamadı?"

Okan Buruk: "Jelert sol önde oynadı, Jakobs sol bek oynadı direkt. Neyi gördüğünüzü anlayamadım. Diziliş çok netti. Daha sonra Jelert'i sağ tarafa alıp Barış'ı sola aldık ama diziliş olarak değişiklik olmadı. Bizim sıkıntılarımızdan biri defans hattımızın yine geriye doğru kaçmasıydı. Davinson Sanchez'in olmadığı senaryoda bunu çok fazla yaşıyoruz aslında. Savunmanın gerilemesi. Hem önde baskı yapamadık, hem top bizde kalmadı. Davinson'u sakatlıktan korumak için onu bugün oynatmadık. 4 maç üst üste oynadı 5. maçı oynatmak istemedik, onu koruduk. Osimhen'i kaybettik, Osimhen sakatlandı. 72 saat dolmadan yeni bir maça çıktık."

İKİNCİ YARI ŞUT ÇEKİLMEMESİ

"Topu tutamadık, bire bir oyunlarda Barış gibi etkili olmuş oyuncunun ve Mertens gibi oyuncunun, takımı hücumda yönlendirecek iki oyuncunun girdikten sonra kendi kalitelerinin altında işler yaptılar. Icardi zaten uzun zamandır oynaıyordu. Batshuayi de girdikten sonra kendi kalitesinin altında kaldı. Hücumdaki değişiklikler daha az üretmemizi sağladı. Bireysel performanslar düşüktü."

"VAR'IN ETKİ ETTİĞİNİ GÖRÜYORUZ"

"Jakobs elini kapatırken yakalanıyor ve arkası dönük, bu pozisyonun penaltı olup olmaması tartışılır. Bize karşı bu penaltıların çok rahat verildiğini haftalardır görüyoruz. Fenerbahçe maçında da aleyhimize yanlış penaltı verildi. Ne VAR'dan döndü ne bir şey. Bugün VAR'ın maça etki ettiğini görüyoruz. Bu sonucu asla hakemlere bağlamıyorum. Kendi yaptığımız hatalara bağlıyorum ama haftalardır aleyhimize verilen penaltılar var." ifadelerini kullandı.

Editör: Berksan Sabancı