74 yaşındaki futbol adamı, UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye'nin Karadağ'ı 1-0 yendiği maçla ilgili konuştu.

"4 TANE FUTBOLCU SAYAMAZSIN"

Dursun Özbek'ten Daron Acemoğlu hamlesi geldi Dursun Özbek'ten Daron Acemoğlu hamlesi geldi

"Artık Dünya'da ve Avrupa'da futbol iklimi değişti. Bana İtalya, Brezilya veya Arjantin'de devamlı oynayan ve başarılı olan 4 tane futbolcu sayamazsın. Denklemler her gün değişkenlik gösteriyor."

"ÇAĞIRIYORSAN OYNATACAKSIN"

"Milli Takım hocalarının elinde çok büyük aksilikler olmazsa her zaman elinde sınırsız rotasyon vardır. Eğer sen oyuncuyu kadroya çağırıyorsan oynatacaksın. Bir futbolcunun Milli Takım'da şans bulması için kulüp takımında devamlı oynama şartına bakılmamalı. İrfan Can Kahveci ve Samet Akaydın'da bunları görüyoruz."

"İSTERSEN 88 TANE TOP AT..."

"Türkiye Milli Takımı pozisyona giriyor ama fırsat yakalayamıyor ve golle buluşmakta zorlanıyor. Demek ki burada bir sıkıntı var. Eğer sen orjinal 9 numara veya santrfor oynatmıyorsan istersen 88 tane top at içeriye başarılı olamazsın. Altı pasa giremiyorsan ceza sahası dışındaki şutlarla veya organizasyonla golü bulacaksın."

OKAN BURUK YORUMU

"Montella asla fikstürden veya bir sonraki İzlanda maçının yakın tarihinden şikayet edemez. Keza Galatasaray'da Okan Buruk da şikayet ediyordu. Sen bunu söyleyemezsin. Okan Hoca başarılı ama tecrübe kazanan bir teknik adam konumunda. Beşiktaş'ın hocası belki dile getirebilir çünkü kadrosu kısıtlı 20 günde 5-6 tane maç oynayacak, Avrupa dönüşleri hep deplasmana geliyor." şeklinde konuştu.

Editör: Berksan Sabancı