FUTBOL

Mert Hakan rahat durmadı, Galatasaray'a gönderme yaptı

UEFA Şampiyonlar Ligi 3.Ön Eleme Turu'nda ilk maçını 2-1 kaybeden Fenerbahçe, Kadıköy'deki rövanşta Lille'le 1-1 berabere kalarak turnuvaya veda etti.

Abone Ol

Bu sonuçların ardından Fenerbahçe, yoluna UEFA Avrupa Ligi grup aşamasından devam edecek. Lille ise play-off turunda gruplara kalmak için Çekya temsilcisi Slavia Prag'la maçlara çıkacak.

Karşılaşmaya ilk 11 başlayan Mert Hakan Yandaş, Lille futbolcularına Galatasaray üzerinden atıflarda bulundu.

"BU FRANSIZLAR DA..."

29 yaşındaki futbolcu, oyun durduğu esnada bir pozisyonda: "Bu Fransızlar da hep yerde. Yere yatmaya alışkın. Kalkmıyorlar da..." ifadelerini kullandı.

Yandaş, maçın 69.dakikasında yerini Faslı futbolcu Youssef El Nesyri'ye bıraktı.

ICARDİ PAYLAŞIMI KIZDIRDI

Ligue 1 temsilcisi, Fenerbahçe maçından önce TikTok hesabından Kadıköy sahilinden Galatasaraylı Mauro Icardi'yle özdeşleşen "Aşkın Olayım" şarkısının melodisini çaldı. Lille'in bu paylaşımı başta Mert Hakan Yandaş olmak üzere diğer futbolcuları kızdırdı ve futbolcular arasında bazı sert müdahaleler yaşandı.

SOYUNMA ODASINDA KONUŞMA YAPTI

Sarı-lacivertli takımın kaptanı Mert Hakan Yandaş'ın Fenerbahçe - Lille maçı öncesi soyunma odasında takım arkadaşlarına motivasyon konuşması yaptığı da öğrenildi.

Son düdükten sonra büyük üzüntü yaşayan Mert Hakan, yedek kulübesindeki takım arkadaşlarıyla direkt soyunma odasına yöneldi.

2020'den beri Fenerbahçe forması terleten Yandaş bu süre zarfında 125 maça çıktı. 10 gol atıp, 22 asistlik katkı yaptı. Kulübüyle olan kontratı Mayıs 2026'ya kadar devam ediyor.

OKTAY DERELİOĞLU'NDAN MERT HAKAN TEPKİSİ

Spor yorumcusu Oktay Derelioğlu, Fenerbahçe-Lille müsabakasından sonra sert eleştirilerde bulundu.

Derelioğlu, "Fenerbahçe, maçı kazanmayı hak etti ama yönetimi Şampiyonlar Ligi'ni hak etmedi. Bu yüzden Şampiyonlar Ligi'ne elemelerde veda ettiler. Çünkü bu takımda aylardır bir orta saha sıkıntısı vardı. Siz geçen sene yedek oyuncu konumundaki Mert Hakan'ı tuttunuz kurtarıcı olarak ilk 11 başlatıyorsunuz, sonra komutan diyerek ortalıklarda gezdiyorsunuz. Tamam iyi futbolcu olabilir ama sizin bir planlamanız yok mu? 1 tane orta saha alamadınız, 40 milyon Euro'dan oldunuz. Şimdi limitler açılsın Ferdi'den 30 milyon Euro gelmesini bekleyeceksiniz ama en iyi adamınızı da kaybedeceksiniz. Nasıl olacak? Gittiniz Galatasaray'ın elinden Levent Mercan'ı aldınız. Çok mu gerekliydi? Mourinho şans vermiyor işte. Bir orta saha almak bu kadar zor olmamalıydı. Sürekli aynı hatalarla taraftarın sabrını sınıyorsunuz resmen." ifadelerini kullandı.

(Korner Sports)