Mehmet Demirkol, Okan Buruk'a yapılan eleştirilerle ilgili çarpıcı sözler kullandı.

"VAR'DAN DÖNEBİLİRDİ"

"Serdar Dursun'un kaçırdığı pozisyon gol olsaydı yüksek ihtimalle Jakobs'a faul gerekçesiyle VAR'dan dönebilirdi. Muslera'nın tepkisi var. Daha önce Uruguay Milli Takımı'nda benzer tepkiyi gösterdi. Demek ki bazen adam patlıyor."

YUNUS'A ÖVGÜLER

"Ben şöyle bir aydınlanma görüyorum Yunus Akgün'de, sadece yapması gereken şeylerle uğraşıyor. Enerjisini hiç boşa harcamıyor. Daha önce kafası dağınıktı hani taraftardan alkış almak için taça giden topa kayarsın alkış alırsın felan. O işlerin kralı Fatih Akyel'di. Gereksiz işlerle uğraşıyordu. Şimdi daha odaklanmış ve asıl cevherini iyi kullanabilecek duruma geldi. Okan Buruk, Icardi'ye verdiği özel görevi Yunus'a da vermiş. Çünkü savunmadan atılan uzun toplar hep kendisine gidiyor. Sara'nın asistinin de hakkını vermemiz lazım. Biz daha önce EURO 2024'de Yunus oynar mı diyorduk? Şimdi farklı şeyler konuşuyoruz."

"ICARDİ'DEN ÇALINAN BİR ROL"

"Icardi'nin öncelikli olarak saçlarını boyaması gerekiyor. Sahada topa dokunmadığı anda bile ne yaptığını göstermesi lazım. Seyirci kaybediyor. Futbola derin bir tutkusu olacağını düşünmüyorum ama adam yokken bile var. Futbolla yaşayabilecek duyguları olsaydı çok iyi bir teknik direktör olabilirdi. Bir de Yunus'a verilen rol, Icardi'den çalınan bir rol. Çünkü Yunus ters kanatta o kadar içeriye oynayabilecek bir oyuncu değil. İçeri atıyor kendisini. Icardi geriye geliyor ve boşluk yaratıyor. Icardi geldiği zaman 3 kişiyi peşine alıyor. Okan Buruk'un yaptığı en güzel işlerden birisi oyuncudan verim alması, bir zamanlar bu konuda Mourinho başarılıydı."

"ALANYASPOR'U BOĞDULAR"

"Galatasaray yüksek yoğunlukla oynayabilen bir takım. Yüksek yoğunlukla oynadığı her dakika çok tehlikeli oluyor. Davinson Sanchez ve Abdülkerim'i rakip yarı sahaya sokup, boğup rakibin çıkmasına izin vermeyip, çok iyi alan daraltıp topu kazanma süresini kısalttığı zaman dayanılmaz hale geliyor. Özellikle Türkiye'deki rakiplere karşı. Hakiketen o yaptıkları baskıdan çıkmak kolay değil. Fatih Tekke'nin takımları da genelde belli bir standartta pas oyununu iyi yapıyor. Burada Alanyaspor'u boğdular. Bunda bir gevşemeler olduğu zaman rakip boşluklara topu attığı zaman çözülmeler yaşanıyor. Galatasaray'ın Kasımpaşa ve Rigas maçlarında berabere kalmasının sebeplerinden birisi bu. Galatasaray'ın yüksek tempolu oyunuyla normal standart futbolu arasında dağlar kadar fark var."

Senegal Futbol Federasyonu, Galatasaray'ı hedef aldı Senegal Futbol Federasyonu, Galatasaray'ı hedef aldı

"TERİM'İN GELİŞ TARİHİ HESAPLANMIŞTI"

"Okan Buruk, Türkiye standartlarında muhteşem işler yapıyor. Akhisar'da ve Başakşehir'de başarılı oldu. Galatasaray'da başarılı işler yaptı. Geldiği ilk sezon daha 5. ve 6.haftada Fatih Hoca'nın geliş tarihi hesaplanmıştı. Bir anda Başakşehir'i, Beşiktaş'ı ve Fenerbahçe'yi yendi hop şampiyon oldu. Icardi'ye 15 gün kafa izni, Keremcim, Barışcım derken verim alıyor. Türkiye'nin kodlarını olağanüstü iyi biliyor. İrfan Hoca'nın inanılmaz katkısı vardır. Çünkü bu ekip işi tek kişiyle olmuyor. Birçok hocanın kendini yenileyememe sebeplerinden birisi de güçlü ekip kurmaması. Yanlarına itiraz edecek, onlarla kavga edecek insan almıyorlar. Eski oyuncularını felan alıyorlar. Ama Türkiye'de şampiyon olmak için bulduğu formül Avrupa'da yürümüyor. Çünkü sen yüksek presli futbolu, bu yaştaki oyuncularla 90 dakika devam ettiremezsin. Mümkün değil. Bunun istisnası ne? Rakip senin gibi oyun oynuyordur açık bulabilirsin. Dengin yada altındaki takımlara karşı sorun çıkıyor. Her maçta yaşıyoruz. Geldiği günden beri kazandığı maç ve tur yok. Bir tek PAOK'da gördük."

"YÖNETİM DOĞRU KADRO YAPMADI"

"Barış Alper'in oynadığı her bir pozisyon için ondan 10 kilometre daha iyi oyuncu yok. Sağ bek, sol bek, sağ açık ve sol açık öyle değil. Ki Milli Takım'da forvet oynuyor. Icardi olmadan 11'i oluşturuyorsun, Muslera olmadan da kazandın. Geçen sene Sanchez sakattı. Demek ki Galatasaray için Torreira ve Barış Alper önemli. Çünkü Galatasaray'ın kadrosunda sorun var. 7 tane kanat oyuncusu vardı kanat istemedi, son gün Sallai geldi. Doğru planlama yapılmamış. Osimhen son gün geldi. Planlamada yoktu. Roma'dan Hermoso olmadı, Osimhen'i önerdiler hemen aldılar. Yönetimin de böyle bir ihtiyacı vardı. Peki planlamanda olmayan Osimhen için 'Eksikliğini hissediyoruz' diyebilir misin? Geldiği an her şeyi değiştirdi. Sade kahveydi, şekerli kahve oldu. Çok iyi bir piyango. Batshuayi alternatif olarak alındı, şimdi 3.sıraya düştü rahatsız olması normal. Sonuç olarak Okan Buruk, Türkiye standartlarında doğru iş yapıyor, yönetim ise kadroyu doğru yapmadı. Transferin son gününde Hermoso yerine Osimhen'i alıyorsan doğru planlama denir mi? Okan Buruk'a yapılan eleştirileri biraz yönlendirilmiş olarak görüyorum. Basın toplantısında da bu yüzden cevap verdi. 'Hiç umrumda değil, alayınız gelin' dedi." ifadelerini kullandı.

Editör: Berksan Sabancı