Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın oynaması gereken taktik dizilişleriyle ilgili de konuştu.

"HEP HATASINI ARIYORUZ"

"Kerem Aktürkoğlu hakında şunu söylebilirim. Sadece Kerem değil diğer Milli Takımımızda oynayan tüm futbolcuları Türkiye'deki toksik, adaletsiz ortam ve kulüplerdeki mikromilliyetçi davranışlarla kaybedebiliriz. Zannediyoruz ki bizim oyuncularımız bundan hoşlanıyor. Sen 3 senede 40 gol atıp 40 asist yap 1 milyon Euro maaş alma. Ortalama oyuncu ise 5-6 milyon Euro maaş alıyor. Kerem, Icardi ve Osimhen'e bir şey söylemez ama diğerlerine bakar. Biz kendimizi sevmiyoruz. Kendi çocuğumuzun hep hatasını arıyoruz. O da bundan nasibini alıyor."

"BUNLAR CİDDİ SORUN"

"Ziyech'in takımda kalacağı belli değil. Yunus Akgün'ün Galatasaray'ı taşıyacak performansı var mı? Ondan emin değiliz. Bunlar ciddi bir sorun. Barış Alper sakatlanırsa kim oynayacak? O zaman hoca sistemini değiştirecek. Ben hocanın 3'lüye döneceğini zannetmiyorum. Solda Jakobs olmaz. Orada daha koşucu ve teknik olman gerekiyor. Oyuncu gelişebilir ama bu darlığın içerisinde olmaz."

"KADRO DERİNLİĞİ SIKINTISI VAR"

"Bence Galatasaray'ın elindeki tek yöntem 4-3-1-2. Yani 3 orta sahayla oynayacaksın Torreira, Sara, Kerem Demirbay. Barış bu denklemde ya sol bekte ya da sağ bekte olacak. Osimhen, Icardi veya Batshuayi'den birini tek santrforde denersen biri kayışı koparır. Çünkü 2 orta saha ve bu savunma bekleriyle 3'lü oynamak zor gelir. Sara ve Torreira'yı Young Boys maçında gördük. Çok geçirgen bir görüntü ortaya çıktı. Burada kadro derinliği sıkıntısı var. Transferler de yapılacak diyorlar. 3'lü stoper oynaman için 5 tane kemik stoper oyuncun olması gerekiyor."

"BENİM ENDİŞEM..."

"Bu takım şampiyonluğa oynar ama 4 günde bir maç oynama konusunda zorlanır. Benim endişem Avrupa Ligi'ni boşlamaları. Çünkü Süper Lig şampiyonu olan takım, Avrupa Ligi'nde başarılı olan takımdan 2 katı fazla gelirin sahibi olacak. Direkt Şampiyonlar Ligi'ne katılacaklar çünkü. Biz de kısa vadeli planlar yapılır her zaman."

Sinan Engin'den Erden Timur yorumu: "Eğer dönerse..." Sinan Engin'den Erden Timur yorumu: "Eğer dönerse..."

"ÇOK BÜYÜK DERT DEĞİL"

"Galatasaray Divan Kurulu konuşmaları 10 yıl süreyle ertelendi. Bunun sebebi bir şeyler saklandığından değil. Orada bağırıp taraftarın gözüne girmek isteyenler ve star olmak isteyenler oluyor. Onun önünü kesmek istediler. Böyle olunca iş özünden kopuyor ve şova dönüyor. Orada zaten gizlilik diye bir şey kalmaz, hepsini duyuyoruz ortaya çıkıyor. Dursun Özbek, karaborsa iddialarını Florya projesine bağladı. Ne alakası var çözemedim. Toki veya başka bir firmayla anlaş o yapsın herkes işine baksın. Sen gidersen başkası gelir o da Florya'yı yapar. Çok büyük dert değil. Siz sessiz kalmaya devam ederseniz daha büyük şeyler varmış gibi gözükür. Avukat Rezan Epözdemir bazı kanıtları ortaya koydu. Başkanın bu işin içerisinde olduğunu düşünmüyorum ama en azından daha kapsamlı araştırması gerekiyor." sözlerini kullandı.

Editör: Berksan Sabancı