Mehmet Demirkol, açıklanan VAR kayıtlarının ardından TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na da eleştirilerde bulundu.

"BARIŞ VE KEREM'İN OMZUNDA CİDDİ YÜK VAR"

"Sezonun en önemli maçı. Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatında gelirler arttı. Bu 3 takımımız, İsviçre takımlarıyla oynayacak. Galatasaray'ın şanslı tarafları var, şanssız tarafları da var. 2 sene şampiyon olan kadroya sahip olmalarına rağmen halen içerde oturmamış bazı problemler var. Avrupa Şampiyonası sonrası oyuncular yorgun geldi. Bütün Dünya'da bu var zaten. Barış ve Kerem Aktürkoğlu'nun omzunda ciddi bir yük var. Hiç dinlenecek vakitleri olmadı. Tatil dönemi çok dar, hiç yok gibi neredeyse. Bu UEFA'nın ciddi bir problemi. Düzeltecekleri yerde daha da çok yayıyorlar."

"GALATASARAY İÇİN RAHAT KONUŞUYORUM"

"Galatasaray'ın şu anda ideal bekleri yok. Savunma merkezinde Abdülkerim yorgun, Nelsson formsuz. Davinson Sanchez çok iyi Copa America oynadı ama sakat. Kaan Ayhan'ın cezası var. Tüm bunlara karşılık kalede Muslera gibi bir faktör var. Rakip de tıpkı ön alan presiyle Galatasaray gibi oynamaya çalışan bir takım. İdeal savunmasıyla oynasa daha rahat konuşurdum Galatasaray için ama yine çok rahat konuşuyorum. Young Boys sezona çok kötü başladı. Galibiyetleri yok ligde. Kupa'da amatör takıma karşı 10-0 kazandılar. İzlediğim kadarıyla Galatasaray'a rakip olacak düzeyde değiller. İsviçre Ligi'ni şampiyon bitirdiler, hoca değiştirdiler ama aynı sistemi devam ettiriyorlar."

Ertem Şener: "Okan Buruk'un derbide yapacağı sürprizi duydum" Ertem Şener: "Okan Buruk'un derbide yapacağı sürprizi duydum"

"GÜVENİYORUM"

"Dün Okan Hoca rakiple ilgili birkaç şeyden bahsetti. Kendilerini bu sene maçlara veremediler, istedikleri sonuçları alamadılar. Bu Şampiyonlar Ligi motivasyonunu arttırır mı? Normal şartlar altında Galatasaray bu eşleşmenin net favorisi ama kötü günlerine gelirse Young Boys turu geçer. Ancak kötü bile oynasalar Icardi, Mertens, Torreira, Muslera gibi tecrübeli futbolculara sahip oldukları için altından kalması gerektiğini biliyorlar. Dolayısıyla şu ana kadar Galatasaray'ın elemelerde oynadığı en kolay eşleşmelerden birisi olabilir. Ben güveniyorum. Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatında kesinlikle olmalıyız."

"İZİN VERİLMEMESİ GEREKİYOR"

"Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, zeminin sertliğinden bahsetti. Bence suni çime izin verilmemesi gerekiyor. İsviçre, Dünya'nın en yeşil birkaç ülkesinden birisi. Herkesin mümkün olduğunca eşit şartlarda oynaması gerekiyor."

"HERKES İHALEYİ VAR'IN ÜZERİNE BIRAKTI"

"Icardi'nin Konyaspor'a attığı golde Torreira ile Konyasporlu futbolcunun ayağı karıştı, Göztepe'nin Fenerbahçe karşısında golünün iptalinde de benzer durum söz konusu. Bu kararlar için ne diyebiliriz? %50-%50 veya %60-%40. Her ayak basmaya faul verilir mi? TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu 'Orta hakem hata yapabilir ama VAR hata yapamaz' demeçleriyle aslında VAR'ı hakem yaptı. Herkes artık ihaleyi VAR'ın üzerine yıktı. Sen hakemi odada kilitleyip rehin almış adamsın. Türkiye'nin Hollanda maçında yediği gol faul ama VAR orta hakemle konuştu ve kararını değiştirmedi. Buna ne diyeceksin?"

"NASIL BAŞ EDECEKSİN?"

"Normalde transfer planlamalarını kendi gelirlerinin üzerinden yaparsın, Şampiyonlar Ligi gelirlerini de bonus olarak görürsün. Kulüplerimiz böyle planlamalar yapıyor. Avrupa'da da böyle sıkıntılar var. Benfica bile batma sınırına geliyor neredeyse. Bu yüzden futbolcular hep Premier Lig'de toplanıyor. Brighton transferde 200 milyon bütçe ayırıyor. Nasıl baş edeceksin? O yüzden Avrupa Süper Ligi'ni yapmak istiyorlar. Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatı da Avrupa Süper Ligi'ne karşı bir sakinleştirici etkisi yaratmaya çalışacak. Bu ne kadar devam edecek göreceğiz." sözlerine yer verdi.

Editör: Berksan Sabancı