FUTBOL

Mehmet Demirkol: "Galatasaray maçında tepki göstermiştik"

Socrates Dergisi yorumcusu Mehmet Demirkol, yabancı hakem tartışmalarıyla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

Abone Ol

Mehmet Demirkol, geçtiğimiz gün Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli'nin yaptığı konferansa dair eleştiriler yaptı.

"YETERLİ SORUMLULUK ALMADILAR"

"3 teknik adamın konuşmasına baktığımız zaman hep şikayetten bahsettiler. Türk futbolunun son 30 senesinin 22'sinde bu isimler vardı. İlerleme kaydettik mi? Evet. Yeterli mi? Şikayet edenlere baktığımız zaman yeterli sorumluluk almadıkları kanaatindeyim. Böyle olmalı, şöyle olmalı diyerek hep kendi alanlarında kaldılar."

TERİM'E: "SOKAKTAKİ ÇOCUKTAN SEN SORUMLUSUN"

"Fatih Terim'in son olarak Milli Takımı çalıştırdığı dönemde, Futbol Direktörlüğü unvanı vardı. Bu ne demek biliyor musun? Sokakta top oynayan çocuktan bile sen sorumlusun. Ben bu sorumlulukları yeterince aldıklarını düşünmüyorum. Hepsinin başarıları var, futbol standartının üzerindeler ama yetersiz kaldıkları konularda yüzleşmeleri gerekiyor."

"ORTALIĞI AYAĞA KALDIRMADIK MI?"

"Türk futbolunda yabancı hakem mevzusu devam ediyor. Hakem Gelişim Direktörü olarak Vitor Melo'yu getirdiler. Daha önce Hugo Dallas vardı. Onun yerine Kuzey İrlandalı bir hakem getirdiler. Tamamen palyatif çözümlerle ilerliyoruz. Ne olacak ki? Biz Bayern Münih - Galatasaray maçında oradaki başka bir Portekizli hakeme yanlış ofsayt bayrağı kaldırdığı için itiraz edip ortalığı ayağa kaldırmadık mı? Fenerbahçe - Lille maçında son dakikadaki penaltıya aynı tepkiyi vermedik mi? Türk hakemlerine verdiğimiz tepkinin aynısını yabancı hakeme de vereceğiz. Dallas'ın görüşmelerini TFF Başkanı basına sızdırdı ya. Bundan başka ne olabilir? Önce anlayışın değişmesi gerekiyor. Siz hakemi tehdit ediyorsunuz. Tepki ayrı, tehdit ayrı bir konu. Böyle olunca hakemlik müessesi diye bir şey kalmıyor ortada." dedi.

{ "vars": { "account": "UA-10790637-3" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }