FUTBOL

Levent Tüzemen'in Batshuayi yorumu: "Okan Hoca'yla konuştum"

Spor yorumcusu Levent Tüzemen, Galatasaray'ın yeni golcü transferi Michy Batshuayi'yi değerlendirdi.

Abone Ol

Levent Tüzemen, Batshuayi tercihinin doğru bir hamle olduğunu söyledi.

"SADECE ICARDİ'YLE OYNAMAK DOĞRU DEĞİL"

"Batshuayi Beşiktaş'ta çok pozisyona giren forvet görüntüsü sergilemiş ama kaçırdığı gollerle oradaki taraftarlar tarafından istenemeyen futbolcu haline geldi. Fenerbahçe'de ise aldığı süreye göre çok gol attı ve başarılı oldu. Sadece Icardi'yle ligi oynamak doğru değil. Eleme, Avrupa, Kupa ve lig maçları oynanacak. Galatasaray farklı bir oyuncu alıp, onun alışmasını beklemektense ligi bilen ve direkt katkı verebilecek oyuncuyu kadrosuna kattı. Adam geçebilen, şut atabilen savaşçı forvet transfer ettiler. Vinicius ve Bakambu'dan daha iyi. Rakamlara baktığım zaman da pahalı transfer değil."

"HOCAYLA KONUŞTUM"

"Okan Hoca'yla konuştum ve şöyle söyledi, 'Çift santrfor oynatabilirim, Batshuayi'den kenar-kanat oyuncusu olarak da faydalanabilirim.' dedi. Tam anlamıyla olgunluk döneminde. Bence Icardi ile yan yana oynadıkları zaman Icardi'nin de konfor alanı genişleyecektir ve markaj altında kalmayacaktır. Çünkü Batshuayi fiziksel gücü yüksek ve rakip defansı zorlayacaktır."

MİLLİ TAKIMA NEDEN ALINMADI?

"EURO 2024'de Belçika Milli Takımı'na neden alınmamasıyla ilgili bazı araştırmalar yaptım. Orada Manchester City'nin yıldızı Kevin De Bruyne'nin oyuncuların alınmamasıyla ilgili etkili olduğunu öğrendim. Milli Takımda da başarılı işler çıkartıyordu Batshuayi." şeklinde konuştu.

Abone Ol