Yazarlarımızdan Gökhan Kılıç, Galatasaray'ın derbi zaferini kaleme aldı.

KRAL'IN DÖNÜŞÜ

Levent Tüzemen: "Galatasaray psikolojik üstünlüğü aldı" Levent Tüzemen: "Galatasaray psikolojik üstünlüğü aldı"

Geçen sezondan bugüne kadar söylenen bir argüman vardı. Hedef maçlarda Okan hocanın oyunu geçerli olmuyor. Haklılık payı vardı elbette az da olsa. Okan hoca ilk sezona dönerek gereken cevabı verdi sanıyorum. Yeniden takım oyunun ön planda olduğu, yerleşik alanda hücum edip sete oturan bir Galatasaray izledik dün akşam. Yine baskı merkezini biraz geri çekip Sara Mertens Torreira üçlüsü ile koş koşa getirip rakibin oyun boyunu uzatarak etkinliğini en az indirmeyi amaçlamıştı ve başardı. Galatasaray yeniden takım halinde hücum edip takım halinde savunma yapan bir yapıya dönüştü. Bu uyumun devam etmesi dileğiyle. Oyunda ufak detaylarda da biz öne çıktık. Yunus'un oyun içindeki rolü, merkeze biraz daha yakın olması üçüncü bölgede pas yüzdesinin %100 olması büyük fark getirdi detaylar için. Osimhen'in rakip savunmayı geriye itmesi Torreira, Mertens, Sara, Yunus, Barış gibi oyuncularımıza alan açmasını sağladı. Tempo'nun belirli bir seviyenin üstünde olmasının avantajını gördük. Biraz aksayan yönler vardı ama onu da en az tehlikeye indirgeyecek şekilde geçiştirdik. Özellikle ilk yarıda Maximin - Kaan eşleşmesi sorun çıkarmıştı birebirde, 5-4-1'e dönünce Kaan stopere Barış beke gelince Maximin merkeze yönlenmek durumunda kaldı.

SARA'NIN İMZASI

Ayrı bir pencere açmak lazım. Kalitesi, oyun görüşü, skora katkısı ile çok nefis bir oyuncu kazandık şu dönemde. Oyun oturdukça kendisini daha da buldukça kalitesini ortaya çıkaracak daha belirgin şekilde. Yine bir golle skora katkısını sürdürüyor. Galatasaray saha içerisinde asimetrik 3'lü 4'lü 3-4-1-2, 5-4-1, 4-2-3-1 gibi gibi bir çok oyun görüşüne ve formasyona hazır halde. Çünkü kadro yapısı buna çok uygun, Versatil oyuncu çok fazla ve bu da hocanın elini rahatlatıyor. Sebebi artık oyunu eskisi gibi ciddiye alıyor. Oyun içi hareketli, yapıyı yavaşlatan etkenlerden kurtulmuş halde. Bu da formasyonda esnekliği rahatça sağlıyor.

MOURİNHO STRESLİ MİDİR?

Portekizli "Star" hoca stresli olsa iyi olur sanki. Yatakta uzanarak izledim başka işim de yoktu gibi Orta Okul seviyesi ergenlikle akıl oyunları yapmaya çalışırsan bu ligde gereken cevabı oyunun içinde her anını planlayarak sakinlikle alır skoru giderler. Sonuçta uzanarak izlediği takım net oyunla 6'da 6 yaparak 5 puan önde yoluna devam ediyor (Gülerek). Buradan kendisine bir tavsiyem olsun. Bu ligde başarı kazanmak istiyorsa Galatasaray'a saygı duymalı, ha kendisi tazminat peşinde ise orasını biz bilemeyiz, biz yolumuza devam ediyoruz çünkü. Bizim yolumuz gerçek 5.yıldız yoludur. 5. yıldız yolunda ki inancımızı ve sahaya yansıyan oyunumuzu komutan ile birlikte kulübeden izlerler artık.

Yazarı Twitter'dan takip edin: Gökhan KILIÇ

Editör: Berksan Sabancı