FUTBOL

Kaya Çilingiroğlu'ndan Mauro Icardi eleştirisi

TRT Spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu, Galatasaray'ın transfer gündemine ilişkin önemli tespitlerde bulundu.

Abone Ol

Çilingiroğlu, Sarı-kırmızılılarda görevinden ayrılan Erden Timur ve yeni transfer Michy Batshuayi hamlesini de değerlendirdi.

ZİYECH YORUMU

"Eğer bir futbolcu saha içerisinde ekstra işler yapıyorsa demek ki kaliteli bir futbolcudur. Ama bazen davranışlarıyla ne yapacağı belli olmuyor."

BATSHUAYİ'YE KUYT BENZETMESİ

"Galatasaray Batshuayi'yi alarak doğru bir hamle yaptı. Çok profesyonel bir futbolcu. Sakatlanmaz, görevini yapar. Böyle oyuncular her zaman tercihtir. Fenerbahçe'de Kuyt diye bir oyuncu vardı o da bu karakterdeydi."

ICARDİ SÖZLERİ

"Icardi geçen kalmak istediğini açıkladı. Zaten bu kontratı ve bu lüksü başka hiçbir yerde bulamaz. İnsanların ona bakış açısı olarak. Arabistan'da bile sana bu kadar genişliği vermezler. Yeni sezona ne zaman katılacağı bile belli değil."

"BAŞKA BİR ERDEN TİMUR ÇIKACAK"

"Galatasaray kulübünde aslolan Galasaray'dır. Erden Timur işine bakalım, bitti gitti. 4-5 tane nokta atışı transfer yaparsın şampiyonluğun en büyük favorisi olursun. Seneye kimse Erden Timur'u tanımayacak. Başka bir Erden Timur çıkacak. Galatasaray'da Ergun Gürsoy diye bir adam vardı, sonra Yurdaşen Karahasan geldi, sonra Abdürrahim Albayrak ve Ali Dürüst geldi. Galatasaray'ın işleyen bir sistemi var. Bu satten sonra kimse Erden Timur'u tanımaz. İleride Galatasaray Başkanı olabilir mi? Camia içerisindeki yürüyüşüne bağlı."

"SENİ YOK EDERLER"

"Galatasaray 600 senelik birikimin kurumsal faydalarını gören bir yer. İsmin kim olursa olsun hafif ön plana çıkmak istersen seni yok ederler. Galatasaray'ın önüne çıkamazsın. Ama Beşiktaş'ın ve Fenerbahçe'nin önüne çıkabilirsin. Bunda Divan Kurulu'nun da etkisi var. Bir Başkanın en istemediği şey Divana çıkıp konuşma yapmaktı. Orası çok ciddi bir Disiplin Kuruludur ve çok ciddi bir muhalefet yapar. Bir anda Duygun Yarsuvat diye bir Başkan Adayı çıkardılar. Keşke herkes Duygun Bey'in yaptığının 10'da birini yapsaydı. Mustafa Cengiz mali işlerde çok ciddi düzenlemeler yaptı. Bu yönetimi ilerde ekonomik açıdan çok ciddi sorunlar bekleyecek."

OĞUZ AYDIN GALATASARAY'A GELMELİ Mİ?

"Eğer bir futbolcu Alanyaspor'da sezonu 13 gol ve 7 asistle tamamlamışsa değerli bir futbolcudur. Üstelik sadece kanat olarak değerlendirmemek lazım. Başka mevkilerde de oynayabilir. Çünkü Beşiktaş aynı oyuncunun (Rafa Silva) benzerini 28 milyon Euro'ya aldı. Alana hayırlı olacaktır diye düşünüyorum." sözlerini kullandı.

Abone Ol