FUTBOL

Kaya Çilingiroğlu'dan Okan Buruk'a: "Yeni mi anladın bunu?"

TRT Spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un Hatayspor maçından sonraki demeçlerini eleştirdi.

Abone Ol

Kaya Çilingiroğlu, Galatasaray yönetimine de transfer çağrısı yaptı.

"BANA GÖRE DOĞAL BİR DURUM"

"Galatasaray son 2 seneyi şampiyon olarak tamamladı. Herkes onlara karşı farklı bir motivasyon ve hırsla oynayacaktır. O yüzden size beklenmedik yerlerden karşılık gelebilir. Sayın Okan Buruk, takım veya kulüp içerisinde bazı sorunlardan ve iç düşmanlardan bahsediyor. Bu külüp 1905'de kurulduğundan beri böyle sıkıntılarla ilgileniyor. Yeni mi anladı bunu? Bana göre doğal bir durum. Bizans ve Osmanlı'yı da içerden karıştırmak isteyenler oldu. Aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti'nde de görüyoruz. Uğraşacaksın bunlarla. O yüzden para veriyorlar sana. Rakip 3 pasla senin ceza sahasına geliyorsa önce bunu düşüneceksin." 

"CAMİA DROGBA-SNEİJDER TRANSFERİ İSTİYOR"

"Galatasaray kazanır veya kaybeder ama bir havası yok. Bence camia Drogba-Sneijder transferi istiyor. Öyle bir oyuncu gelmeli ki seyirciyi, yönetimi ve diğer futbolcuları motive etmeli. Ziyech'e bakıyorsun futbolu bırakmış gibi oynuyor. Ağır kalıyor sahada. Orta sahada Torreira dışında 1 kişi rakibe basmıyor, müdahale etmiyor."

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE VEDA EDERSİN..."

"Galatasaraylı oyuncular kendini yalandan yere atıyor. Penaltıdan bağımsız konuşuyorum. Bana göre Icardi'nin pozisyonu da net penaltı. Fakat farklı şeyler var. Barış’tan Mertens, Mertens’ten Toreira, Toreira’dan Nelsson öğrendi. Sayın Okan Buruk oyuncular kendini yere atınca hakeme koşuyor, birilerinin artık buna dur demesi lazım. Eğer sen Young Boys maçında da böyle davranırsan bir bakmışsın Şampiyonlar Ligi'ne ve 30 milyon Euro'ya veda edersin. Hesabını vermek de zor olur." sözlerini kullandı.