FUTBOL

Kaya Çilingiroğlu'dan Dursun Özbek'e sert eleştiriler

TRT Spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu, Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek ve teknik direktör Okan Buruk'u eleştirdi.

Abone Ol

Kaya Çilingiroğlu Galatasaray'da Başkan ve yönetimin değişmesi gerektiğini söyledi.

"GALATASARAY'I KÜÇÜK DÜŞÜRMEZ"

"Galatasaray o bilet hadisesini kolay kolay kapatamaz. Çünkü yöneticilerden gelen açıklamalar kimseyi tatmin etmedi. Divan Kurulu toplanacakmış orada neler olacak bilemeyeceğiz. Çünkü basına kapatacaklar. Bence bundan sonraki gelecek Başkan Faruk Süren, Mehmet Cansun veya Adnan Polat gibi açıklayıcı olmalı. Kamuoyu ve kendi taraftarına hesap vermeli. Bu iddialar Galatasaray'ı küçük düşürmez. Sporun beşiği Galatasaray'dır ama yönetimindeki kişiler daha kaliteli insanlardan oluşmalı."

"KÜFÜR EDEREK GÖNDERDİLER ADAMI"

"Dursun Özbek 3 senedir Bankalar Birliği'nden çıkacağını söylüyordu. Ben de çıkamayacağını defalarca kez anlattım Hadi çık şimdi. Borç rekoru kırıyorsun halen transfer yapıyorsun. Kemerburgaz'ın her gün önünden geçiyorum hiçbir ilerleme yok. Özbek'in Riva rezaletini söylemiyorum bile. Florya'da Galatasaray aynı senaryonun içerisine girecek. Koca Galatasaray Riva'dan apartman dairesi satıp gelir elde eder mi, Galatasaray bu mudur? O Rivaya 30-35 senedir imar alınamadı sayın Adnan Polat geldi Riva'ya 2010'da imar çıkarttı. Üstüne stadı yaptı. Küfür ederek gönderdiler adamı. İbra etmediler, mahkeme kararı bozdu. Onu Divan Kurulu'nda söylemediler bile. Bu yüzden Galatasaray'a yakışan bir Başkan ve yönetim gerekiyor."

OKAN BURUK'A ELEŞTİRİ

"Galatasaray'ın geçen sene yaptığı transferler hiçbir işe yaramadı. Zaha, Ziyech gibi işe yaramaz futbolculara milyon Euro'lar döktü. Ona rağmen sen şampiyon oldun. Bu kadar yanlışına rağmen demek ki rakiplerinin sıkıntısı vardı yoksa başarılı olamazdın. Okan Hoca yapılan transferlerin verimli olmadığını söyledi. Günaydın hocam. Biz bunu söylediğimiz zaman düşman ilan edildik. Fatih Terim bunlarla baş edebiliyordu işte."

"KENDİLERİNİ BİR ŞEY ZANNEDİYORLAR"

"Daha düne kadar bizimle fotoğraf çektirmek isteyen adamlar Galatasaray'da yönetime girince kendilerini bir şey zannediyorlar. Yürüyüşleri değişiyor. Seni orada var eden Galatasaray. Gelip geçicisin. Galatasaray markası her zaman Avrupa'da ve Türkiye'de var. Mesela Erden Timur diye bir yönetici geldi. Şimdi kimse yüzüne bakmayacak. Bitti artık. Bundan sonraki yöneticler de öyle olacak." dedi.