Fransız oyuncu Okan Buruk'u pişman ettirdi: "Keşke alsaydık" Fransız oyuncu Okan Buruk'u pişman ettirdi: "Keşke alsaydık"

Kaya Çilingiroğlu, Galatasaray stadındaki bozun zeminin sebebine değindi.

"12 YIL ÖNCE YAŞANMIŞTI"

"Rigas, Letonya'nın takımı. Senenin 8 ayında yağış var. Soğuk ve kuzeyde bir ülke. Sovyet döneminden kalma bir statta maç oynanıyor. Biz hep sahayı zemini bahane ediyoruz ya bak adamlar o zamandan beri ona göre ayarlamışlar çimleri tribünleri. Kenarlarda koşu pistleri de var. 13 yıldır spor medyasının içerisindeyim. Bir kişinin saha zemininden anladığını görmedim. Galatasaray stadındaki ilk sıkıntı 12 yıl önce Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı Cluj maçında çıkmıştı. Ben de o gün anlatmıştım. O günden bugüne kadar hiçbir şey değişmedi. Güneş ışınlarının sahaya nasıl yansıyacağını hesaplayacaksın. Önce zemini oturtacaksın sonra sahayı oturtacaksın."

"HEP OFSAYTI BOZUYOR"

"Herkes Davinson Sanchez'i övüyor, yere göğe sığdıramıyor. Hadi ilk gol kazaydı, ikinci golde sağ bekin bile geride sen öne çıkıyorsun. Senin bölgenden oyuncu dönüyor golü atıyor. İki golde de rakibini döndürüyor ve gol yediriyor Sanchez yüzünden. İyi oynadı ama kimse bu detayı konuşmuyor. Davinson Sanchez kadar Galatasaray için tehlikeli bir oyuncu yok. Dikkatli bakın Galatasaray takımı çok kalablık hücum ediyor, orta sahada Torreira dışına dönen topları alan bir tane futbolcu yok. Rakipler Galatasaray'ın orta sahasını çabuk geçiyor ve uzun toplarla etkili olmaya çalışıyor. Sanchez hep ofsaytı bozuyor. Atılan toplarda ofsayt taktiğini bilmeyen bir oyuncudan bahsediyoruz. Kaç maçtır bu duruma şahit oluyorum."

"BURUK'A SAYGI DUYUYORUM AMA..."

"Galatasaray'da bir form düşüklüğü olabilir birkaç hafta önce söylemiştik sanki final haftalarına girmiş bir oyun görüyorduk belli ki bir form düşüklüğü var. Böyle maçlar yaşanabilir. Okan Buruk'a saygı duyuyorum ama onun kafasında Avrupa'da başarılı olmak yok ki ne dedi? 'Benim hedefim 5.yıldız ve 25.şampiyonluk' zaten hedefsiz ve vizyonsuz olduğumuz için kendi içimizde rekabet yaşıyoruz. Türk futbolunda hedefi ve vizyonu olan 2 teknik adam tanıdık Fatih Terim ve Mustafa Denizli. O zamanlar takımlar daha güçlüydü. Galatasaray, Chelsea'den 5 yedi döndü Avrupa şampiyonu oldu. Bu işler kolay işler değil. 1 günde Fatih Terim olunmuyor." şeklinde konuştu.

Editör: Berksan Sabancı